Airconditioning

Airconditioning wordt steeds vaker gebruikt voor een aangenaam binnenklimaat in huis of op kantoor. Naast het installeren en leveren van airconditioning, kunt u ook bij VETIM terecht voor het onderhoud van uw airconditioning.

Airconditioning in huis
Airconditioning in huis is een ideale oplossing wanneer u in de zomer ook graag een comfortabele temperatuur wilt in uw huis. Met een airconditioning in huis bent u verzekerd van een constante, koele temperatuur. Of u nu enkel in uw slaapkamer airconditioning wilt of airconditioning door het gehele huis wilt, u bent bij VETIM aan het juiste adres.

Airconditioning op kantoor
Airconditioning op kantoor wordt vaak gebruikt voor twee doeleinden. Enerzijds het acclimatiseren van de werkruimte en anderzijds het koelen van de serverruimte. Voor het koelen van de serverruimte is een airconditioning op kantoor van levensbelang. Zonder airconditioning kan de temperatuur te hoog oplopen, waardoor de apparatuur zijn werk minder goed kan doen. In de serverruimte worden binnen units geïnstalleerd welke wij in meerdere modellen kunnen leveren; wandmodel (hoog of laag), vloermodel of plafondmodel.

Voor een constante temperatuur op de werkplekken wordt op kantoor een airconditioning gebruikt met een condenseringsunit. Deze unit staat buiten opgesteld en zorgt voor een juiste vochtigheidsgraad. In combinatie met de airconditioning wordt dus gezorgd voor een passend binnenklimaat op het gebied van zowel temperatuur als luchtkwaliteit.

De koeling van een airconditioning op kantoor wordt vaak geregeld door een vaste regelaar op de wand of een regelaar met afstandsbediening.

Zowel koelen als verwarmen met uw airconditioning
Tegenwoordig zijn er ook airconditionings op de markt waarmee je kunt koelen en verwarmen. Deze airconditionings zijn voorzien van een zogenaamde warmtepomp. Deze warmtepomp kun je gebruiken voor het koelen en verwarmen van een ruimte.

Er bestaan verschillende types warmtepomp airconditionings, maar de split airco is degene die het meeste voorkomt. Deze split airco is leverbaar in twee verschillende types. Een single split airconditioning, waarbij maar één enkele  ruimte gekoeld of verwarmd wordt, en een multi-split airconditioning, waarbij tot 9 verschillende ruimtes verwarmd of gekoeld kunnen worden.

Specialist in airconditioning
In de regio Zaandam is VETIM de specialist op het gebied van airconditioning. Heeft u vragen over het onderhoud van uw airconditioning of wilt u hulp bij het kiezen van een juiste variant? Bel ons op 075 681 8300 of maak gebruik van ons contactformulier.

Neem contact met mij op