Luchtbehandeling

Luchtbehandeling (en dus een luchtbehandelingsinstallatie) is een combinatie van het verwarmen, ventileren en conditioneren van lucht in een bepaalde ruimte of gebouw.

Door de luchtbehandeling met een luchtbehandelingsinstallatie te regelen geniet u verschillende voordelen. Zo kunt u precies instellen wat de temperatuur van de lucht is en kunt u de luchtvochtigheid zelf regelen. Daarnaast kunt u met een luchtbehandelingsinstallatie ook de kwaliteit van de lucht regelen door het onschadelijk maken van schimmels, bacteriën en virussen. U kunt dus:

  • de lucht bevochtigen of ontvochtigen
  • de temperatuur regelen door verwarmen of koelen
  • de luchtkwaliteit beïnvloeden


Particulier en zakelijk

Een luchtbehandelingsinstallatie kan geplaatst worden op alle afgesloten ruimtes waar een geconditioneerd klimaat wenselijk is. Zo kan een luchtbehandelingsinstallatie in huis bijvoorbeeld zorgen voor de perfecte temperatuur en luchtvochtigheid en zorgt het er ook voor dat uw  kinderen geen last hebben van slechte kwaliteit lucht. Bijvoorbeeld als u in de buurt van een snelweg woont is luchtbehandeling een goede optie voor gezonde lucht.

In kantoren worden luchtbehandelingsinstallaties ook steeds vaker gebruikt. Een goede luchtkwaliteit en stabiele temperatuur is van positieve invloed op de werkomgeving van de medewerkers en zodoende ook op hun efficiency en effectiviteit.

Meer weten over de mogelijkheden van luchtbehandelingsinstallaties of een offerte opvragen? Bel Vetim op 075 681 8300 of maak gebruik van ons contactformulier.

Neem contact met mij op