Onderhoud en aanleg

VETIM heeft veel ervaring met het leveren en monteren van luchtbehandelingsinstallaties. De levering en montage van dergelijke installaties voeren wij uit voor zowel particulieren als zakelijke klanten. Bij zakelijke klanten kunt u denken aan het plaatsen van luchtbehandelingskasten in grotere complexen tot het plaatsen van WTW-units (warmte terugwin-unit) in scholen en woningen.

Luchtbehandeling bij nieuwbouw- of verbouwprojecten
Bij nieuwbouwprojecten of verbouwprojecten van woningen worden vaak kleinere installaties geplaatst. Dit kunnen verschillende systemen zijn. Denk aan ventilatie, mechanische afzuiging of WTW units. Bij nieuw- of verbouw van kantoren of andere zakelijke gebouwen wordt, vanwege de grotere inhoud, vaak gebruik gemaakt van grotere kasten voor de luchtbehandeling. Luchtbehandelingskasten worden bij beide opties als geheel afgeleverd en op de juiste plaats geïnstalleerd.

De luchtbehandelingskast komt normaliter op dak of in een technische ruimte in het gebouw. Voor de verdeling van de lucht wordt, doorgaans, gebruik gemaakt van plaatstaal kanaalwerk. Dit kanaalwerk wordt gebruikt voor zowel de toevoer als de afvoer van lucht. Roosters verzorgen de luchtcirculatie in de verschillende ruimtes.

Meer rendement
Tegenwoordig wordt warmere afgezogen lucht gebruikt om de in te blazen lucht deels te verwarmen. Doordat de in te blazen lucht op deze manier verwarmd wordt in de luchtbehandelingskast, hoeft er minder verwarming plaats te vinden en wordt een hoger rendement behaald.  Hierdoor haal je meer rendement uit de installatie. Deze lucht is namelijk warmer dan buitenlucht die gebruikt wordt.

Onderhoud aan de luchtbehandelingskast
Onderhoud aan luchtbehandelingskasten vindt één of twee keer per jaar plaats. Tijdens het onderhoud worden V-snaren (mits aanwezig) en filters vervangen. Of het onderhoud vaker of minder vaak uitgevoerd kan worden hang af van het soort complex en gebruik. Wij raden aan om het onderhoud plaats te laten vinden door middel van een onderhoudscontract. Hiermee bent u verzekerd van periodiek onderhoud en ondersteuning bij calamiteiten als uitval van het systeem.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over luchtbehandeling? Of wilt u weten wat voor systeem het beste bij u past? Neem contact met ons op via 075 681 8300 of maak gebruik van ons contactformulier.

Neem contact met mij op