Regelinstallaties

Voor grotere gebouwen (kantoren, scholen, wooncomplexen e.d.) zijn complete weersafhankelijke regelinstallaties op de markt. Middels een gebouwbeheersysteem (GBS) kunnen wij op afstand (via modem of IP-adres) verschillende regelinstallaties monitoren.

De merken waar wij hoofdzakelijk mee werken zijn Siemens en Priva, waarbij Priva bekend staat als het meest gebruiksvriendelijke systeem. Deze systemen werken met installatie-tekeningen op het beeldscherm. Daarnaast zijn instellingen makkelijk aan te passen en zijn grafieken makkelijk leesbaar.

Weersafhankelijke regelaar
In de technische ruimte kan een weersafhankelijke regelaar geplaatst worden. Deze bepaalt met behulp van opnemers welke aanvoertemperatuur het water moet hebben. Deze regelaars zijn met het GBS systeem uit te lezen en als er klachten over de temperatuur zijn, of er is een storing, dan kan dit bekeken worden voordat een servicemonteur gestuurd wordt. Alle installatie-onderdelen kunnen in het GBS worden opgenomen, dus zowel ketel, airco, luchtbehandelingskast e.d.

In woningen worden doorgaans (klok)thermostaten geplaatst. Deze zijn tegenwoordig in modulerende uitvoering. Dit betekent dat de thermostaat berekent hoeveel warmte nodig is om een bepaalde ingesteldeĀ  ruimtetemperatuur te krijgen en zal hierna de ketel laten stoken. Dit is energiezuiniger dan voorheen de aan/uit thermostaten.

Wilt u meer informatie over regelinstallaties? Of bent u benieuwd wat wij aanraden in uw situatie? Neem contact met ons op via 075 681 8300 of maak gebruik van ons contactformulier.

Neem contact met mij op