Airco in de sportschool

In een schone lucht met een goede temperatuur kunnen mensen beter presteren. In een sportschool is het dus belangrijk dat er een acceptabel luchtklimaat heerst. Mensen die zich inspannen en gaan zweten, bevinden zich liever in een omgeving met een koele temperatuur. Echter is een te lage temperatuur ook weer niet wenselijk. Een goed binnenklimaat is te behalen door het plaatsen van een airco. Hoe zit dit dan precies?

Waarom airco in de sportschool?

Airco zorgt voor verkoeling

Wie regelmatig sport weet dat je het van sporten warm krijgt. Een te warme sportruimte is dan ook niet wenselijk. In kleine sportruimtes zonder ventilatiemogelijkheid blijft er ook vaak een vervelende geur hangen. Een airco kan helpen om een sportschool te verkoelen zodat er een binnenklimaat heerst waarin het sporten goed uit te houden is.

Airco zorgt voor zuurstof

Wanneer u een sportschool bezit dan is uw doel waarschijnlijk om mensen op een prettige manier met hun gezondheid bezig te laten zijn. Wanneer een sporter eenmaal bij uw sportschool is ingeschreven, dan wilt u deze graag behouden. Met meerdere sporters die in een ruimte bezig zijn, is de zuurstofbehoefte hoger dan normaal. Een airco kan hierbij helpen: deze voorziet de ruimte namelijk van verse lucht en dus nieuwe zuurstof.

Airco vermindert luchtvochtigheid

In een ruimte waar veel wordt gezweet is het van belang dat de luchtvochtigheid gereguleerd blijft. Een hoge luchtvochtigheid kan sneller benauwdheid veroorzaken. Daarnaast zijn vochtige ruimtes ook een plaats waar schimmels zich thuis voelen en snel verspreiden. Een airco reduceert vocht, waardoor een te hoge luchtvochtigheid voorkomen wordt.

Een airco laten plaatsen

Wilt u een airco in huis laten plaatsen? Of heeft u vragen over airconditioningsystemen? Maak dan een afspraak met VETIM. Wij voorzien u graag van goed advies en maken een vrijblijvende offerte voor u op. Maak gebruik van het contactformulier of bel naar 075 – 681 83 00.

Terug naar overzicht
Airco in de sportschool

Neem contact met mij op