Airco voor in de slaapkamer

Tijdens de zomermaanden kan uw slaapcomfort ernstig gestoord worden door de hitte. Door de hoge temperatuur in de slaapkamer komt u moeilijk in slaap. Een goede nachtrust is erg belangrijk. Met een airco in de slaapkamer blijft de temperatuur op pijl en heeft u gegarandeerd een betere nachtrust. Meer weten over de voordelen van een airconditioningsysteem?

De voordelen van airco op de slaapkamer

  • U kunt zelf de ideale temperatuur instellen
  • Gegarandeerd een betere nachtrust
  • Een airco kan ook verwarmen
  • Airco filtert stof, schimmel en bacteriën uit de lucht
  • Weinig tot geen geluidsoverlast in vergelijking met een ventilator

Airco of ventilator?

Airco’s en ventilators worden in de zomermaanden veel verkocht. Vooral zolderkamers kunnen heet worden in de zomer, dan is verkoeling ideaal. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen een airco en een ventilator?

Een ventilator koelt de lucht niet, maar verplaatst de lucht waardoor er een koelere luchtstroom voelbaar is. Wanneer je de ventilator uitzet, dan is de warmte direct weer aanwezig. Een airco, languit airconditioning, koelt de lucht wél. Een airco is vaak minder luidruchtig dan een ventilator, als je wilt slapen wel zo handig.

Vaste of mobiele airco?

Een inbouwairco zit op een vaste plek en is niet te verplaatsen. Deze variant wordt ingebouwd in de muur of in het plafond. Hierdoor is er minder geluidsoverlast en valt de airco weg in het interieur. U kunt ook een vaste airco laten plaatsen zonder deze in te bouwen. Het design zit dan vast aan de muur en steekt uit, net als een radiator.

Een mobiele airco is de ideale uitkomst wanneer u meerdere ruimtes wilt koelen met één airco. De airco is verplaatsbaar en kan dus meerdere ruimtes één voor één koel krijgen. Een mobiele airco heeft vaak minder vermogen dan een vaste airco, in grote ruimtes is dit dus niet ideaal.

Een airco laten plaatsen

Wilt u een airco in huis laten plaatsen? Of heeft u vragen over airconditioningsystemen? Maak dan een afspraak met VETIM. Wij voorzien u graag van goed advies en maken een vrijblijvende offerte voor u op. Maak gebruik van het contactformulier of bel naar 075 – 681 83 00.

Terug naar overzicht
Airco voor in de slaapkamer

Neem contact met mij op