Bespaartips voor de verwarmingskosten

Met deze koude dagen is er niks fijner dan een warm huis. Dit betekent dus dat de verwarming lekker aan gaat. De energie die verbruikt wordt bij het verwarmen van het huis zorgt ook voor hogere kosten in de koude maanden. U kunt gemakkelijk op deze kosten besparen. Wij geven tips!

Thermostaat

Gebruikt u al slimme thermostaat als onderdeel van de verwarmingsinstallatie? Hiermee kunt u namelijk gemakkelijk de temperatuur zelf instellen en de cv-ketel houdt uw woning dan constant op dezelfde temperatuur. U kunt besparen op de verwarmingskosten door:

  • De thermostaat 1 graad lager te zetten. Uw lichaam zal het niet merken maar het scheelt wel qua energieverbruik.
  • De temperatuur ruim een uur voor het slapen gaan naar beneden te zetten. U slaapt namelijk beter in een koeler huis. Een slimme thermostaat kan dit uit zichzelf doen als u dit heeft ingesteld.
  • De temperatuur lager zetten als u niet thuis bent. Als u niet thuis bent dan stookt u voor niks en toch betaalt u hiervoor de kosten. Een slimme thermostaat kan zo ingesteld worden dat voordat u thuis bent het weer lekker aangenaam warm is in uw huis. Dat is nog eens een warm welkom!

De radiator

Bij veel woningen komt het voor dat er iets voor de radiator is geplaatst, zoals een bank of een tafel. Door spullen voor de radiator te plaatsen houdt u warmte. Probeer daarom als het koud begint te worden de radiator vrij te maken, hierdoor stroomt de warmte de gehele ruimte door. Daarnaast raden wij u aan om radiatorfolie achter de radiator op de muur te plakken en isoleer kieren van ramen en deuren zodat er geen warmte verloren gaat.

Ontucht de radiator

Een radiator die niet ontlucht is werkt eigenlijk maar voor de helft. Dit komt omdat er tijdens de zomermaanden veel lucht is ontstaan in de radiator en dat houdt het warme water tegen met het verwarmen. U kunt een radiator ontluchten met een speciale ontluchtingssleutel, deze zijn te verkrijgen in de bouwmarkt. Na het ontluchten zijn de luchtbellen verdwenen en kan het warme water weer volledig door de radiator stromen.

Wilt u graag een slimme thermostaat of heeft u hulp nodig met het ontluchten? Neem contact met ons op via 075 681 8300 of maak gebruik van ons contactformulier.

Terug naar overzicht

Neem contact met mij op