Besparen op stookkosten

Duurzaamheid wordt steeds een belangrijker onderwerp. Vooral als het om energie gaat. Hoe zorgt u ervoor dat u zoveel mogelijk op uw energieverbruik thuis bespaart? Hieronder vindt u 5 tips om te besparen op uw stookkosten.

Tip 1: controleer de waterdruk

20% Van de huishoudens begint het stookseizoen met een te lage waterdruk in het CV-systeem. Zorg dat u de ketel hierop controleert. Er loop altijd wel wat water uit de radiatoren. Dit is op zich niet erg, maar wanneer er te veel water is uitgelopen kan dit ervoor zorgen dat de druk te laag wordt en uw systeem niet meer optimaal functioneert. Het bijvullen kunt u zelf met de hand doen. De optimale druk is tussen de 1.5 en 2 bar.

Tip 2: de thermostaat

Als u een aantal uren thuis bent went uw lichaam aan de warmte. Vaak merkt men het verschil van 1 graden warmer of kouder niet. Wanneer u de thermostaat lager zet kunt u hier snel een aanzienlijk bedrag op besparen. Uit onderzoek is gebleken dat u al snel 5% op de stookkosten kunt besparen door een uur voor het slapen gaan de thermostaat 6 graden lager te zetten.

Tip 3: voldoende ventileren

Een vochtige lucht werkt averechts wanneer een kamer op temperatuur probeert te komen. Zorg dus voor voldoende ventilatie, op deze manier verbruikt u minder energie bij het opwarmen van de ruimte.

Tip 4: goede isolatie

Een goede isolatie is de beste manier om te besparen op stookkosten. Er zijn vele mogelijkheden om een ruimte te isoleren. U kunt de vloer laten isoleren, hiermee bespaart u gemiddeld €200,- per jaar en heeft u de isolatie terugverdiend in gemiddeld 5 jaar. U kunt ook het dak laten isoleren, hiermee zal u ook flink besparen op de stookkosten. De beste vorm van isolatie is de spouwisolatie. De gemiddelde besparing per jaar is €550,- hierdoor heeft u de investering terugverdiend in gemiddeld slechts 3 jaar tijd!

Tip 5: kleed u tegen de kou

De kachel hoeft niet voluit te stoken als u zich goed kleedt tegen de kou, dus trek dikke sokken en een warme trui aan. Ook het drinken van thee en soep of andere warme dranken zorgen ervoor dat u zich minder snel koud hebt.

Meer weten over hoe u kan besparen op stookkosten? Bel Vetim op 075 681 8300 of maak gebruik van ons contactformulier.

  

Terug naar overzicht

Neem contact met mij op