Besparen op uw verwarming tijdens de zomer

De zomer is een seizoen waarin besparen niet moeilijk hoeft te zijn. De verwarming kost gemiddeld de helft van de energiefactuur en u kunt op verschillende manieren besparen op uw elektriciteit- en gasfactuur.

Profiteren van zomerse warmte

Om te beginnen kunt u profiteren van de zomerse warmte door de verwarming uit of van de winterstand te zetten. Op deze manier zal er geen energie verloren gaan, maar blijft uw ketel wel het water verwarmen. Als u ook hierop wilt besparen kunt u overwegen om een zonneboiler aan te schaffen, zodat het water via zonne-energie opgewarmd wordt. Op deze manier kunt u tot wel 60% besparen op uw kosten voor het verwarmen van tapwater. U verdient de kosten van de zonneboiler dus terug en de energie die het oplevert is ook nog eens milieuvriendelijk.

Onverwachtse kille dagen

Ook al is de zomer volop aan de gang kan het zo zijn dat we in de maanden juli en augustus verrast worden door kille en grauwe dagen. Tijdens deze dagen bent u blij als uw huis goed geïsoleerd is zodat er geen warmte verloren gaat. Om ervoor te zorgen dat u niet voor verassingen te staan komt kunt u uw thermostaat instellen, zodat deze op bijvoorbeeld 16 of 17 graden aanslaat.

Slimme thermostaat

Een slimme thermostaat is ook een goede manier om te besparen. Deze thermostaat heeft twee functies die helpen met besparen. Door middel van zelflerend opwarmen kan de thermostaat “leren” om uw huis zo efficiënt mogelijk op te warmen. Naast deze zelflerende functie kan de thermostaat uw cv-ketel modulerend aansturen. Dit houdt in dat, wanneer de woning snel op een gewenste temperatuur moet komen, de brander volledig open staat. Naarmate de kamertemperatuur dichterbij de gewenste temperatuur komt zal er een steeds kleiner wordende brander ontstaan. Op deze manier komt de kamer geleidelijk op temperatuur, wat ervoor zorgt dat deze zuiniger is dan een thermostaat met aan/uit-regeling.

Wilt u meer weten over het besparen van energie in de zomer of bent u benieuwd naar de mogelijkheden in uw woning? Vetim helpt u graag verder. Neem voor meer informatie contact op via ons contactformulier of bel naar 075 – 681 83 00.

Terug naar overzicht

Neem contact met mij op