Cv-ketel controleren

Trek de warme vesten maar weer uit de kast. Het zomerseizoen is voor bij en dat betekent dat de cv-ketel weer aangezet mag worden. Misschien slaat uw cv-ketel vanzelf aan of heeft u deze in de zomer uitgezet. Hoe dan ook, u doet er goed aan om de cv-ketel allereerst te controleren.

Controleren op storingen

Rond oktober begint het zogeheten ‘stookseizoen’ en dat is het moment om te kijken of uw cv-ketel problemen heeft. U wilt er natuurlijk niet achterkomen dat uw cv-ketel storingen heeft als de eerste koude periode eraan komt. 


Ter controle kunt u kijken of de stekker in het stopcontact zit, wanneer dit het geval is kan er gekeken worden naar storingen. Is er een storing in de groep, waar de ketel ook op aangesloten is?
Er bestaat ook een mogelijkheid dat de gaskraan niet open is gedraaid. Als de ketel nog steeds niet aanslaat kunt u de klokthermostaat hoger instellen, hierdoor kan de ketel wel aanslaan.
Doet de cv-ketel het nog niet? Controleer de waterdruk, deze behoort tussen de 1 en de 2 bar te zijn. Als de druk lager is dan 1 bar, zal de cv-ketel niet goed werken en kunnen er meerdere storingen optreden.

Cv-ketel herstellen?

Vetim is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar voor service. Tijdens kantooruren wordt u te woord gestaan door een medewerker van Vetim. Buiten deze uren wordt er een monteur opgeroepen via de alarmcentrale.
De monteur neemt contact met u op en maakt een afspraak om uw probleem te verhelpen.

Wilt u meer informatie over het controleren van een cv-ketel of heeft u andere vragen? Neem voor meer informatie contact met ons op via ons contactformulier of bel naar 075 681 8300.

Terug naar overzicht

Neem contact met mij op