Cv vervangen door warmtepomp

Een warmtepomp verwarmt het water van de verwarming in een huis. Het systeem doet dit door warmte uit de lucht, bodem of bodemwater te halen. In de toekomst moet iedereen in Nederland van het gas af. 80% van de huizen wordt echter nog verwarmt door een cv-installatie dat gebruik maak van gas. Om deze reden biedt de overheid nu nog subsidies voor iedereen die de warmtepomp aanschaft. Een warmtepomp is goed voor het milieu en klimaat.

Warmtepompen zijn er in vele soorten, vormen en maten. Een hybride warmtepomp werkt in combinatie met de hr-ketel op gas en is geschikt voor woningen met een matige isolatie. Een elektrische warmtepomp vervangt de hr-ketel en is geschikt voor woningen met een zeer goede isolatie. Een ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit de ventilatielucht en is zeer geschikt voor woningen met een mechanische ventilatie.

Hybride warmtepomp

De hybride warmtepomp wordt ingezet in combinatie met een hr-ketel en neemt een groot deel van het verwarmingswerk over en maakt hierbij gebruik van de buitenlucht. De hybride warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht en zorgt dat de lucht een bruikbare temperatuur bereikt. Als het buiten erg koud wordt springt de hr-ketel gewoon bij. Ook bij het douchen en in de keuken zorgt de hr-ketel voor warm water. Een hybride warmtepomp is goed voor het klimaat, maar het maakt uw woning niet volledig gasvrij.

Ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp maakt gebruikt van de ventilatielucht. Vaak geeft het systeem niet voldoende warmte voor een hele woning, maar het is een nuttige energiezuinige aanvulling op een ander verwarmingsinstallatie. De ventilatiewarmtepomp vervangt de ventilatie unit. U heeft geen buiten-unit voor de warmtepomp nodig. De warmtepomp heeft ook een hoog rendement als het heel koud is buiten. Dit komt omdat het gebruikt maakt van warmte ventilatielucht. Het nadeel van een ventilatiewarmtepomp is dat het vermogen beperkt is. De reden hiervan is dat de hoeveelheid ventilatielucht beperkt is.

Volledige warmtepomp

Als u echt helemaal klaar wilt zijn voor de toekomst en uw woning gasvrij wilt hebben, is de volledige warmtepomp wellicht de beste oplossing voor uw woning. De volledige warmtepomp trekt warmte uit de lucht, grondwater of bodem en maakt daarvan een bruikbare temperatuur.

Meer weten?

Wilt u meer weten over hoe de cv-installatie ondersteund of vervangen kan worden door de warmtepomp en wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor een warmtepomp in uw woning? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 075 6701 1701 of door gebruik te maken van ons contactformulier.

Terug naar overzicht

Neem contact met mij op