De 3 meest voorkomende problemen met CV ketels

Als uw CV ketel niet goed werkt, dan merkt u dat meteen. U kunt dit merken aan een tikkend geluid of omdat uw verwarming niet warm wordt. CV ketels zijn complexe installaties. Tegenwoordig worden ze complexer en complexer. Er worden veel eisen aan het apparaat gesteld. CV ketels moeten steeds beter presteren, langer meegaan, duurzamer worden en daarnaast geen storingen geven. De CV ketels van tegenwoordig kunnen veelal voldoen aan deze eisen, maar de ketel kan altijd mankementen vertonen. Wat zijn de drie meest voorkomende problemen met CV ketels?

Probleem 1: aan- en afvoeringenleiding radiator verkeerd om aangesloten

Een radiator krijgt warm water dankzij de CV ketel. Een radiator krijgt z’n aanvoer bij de radiatorkraan. Dit gebeurd meestal aan de bovenzijde van de radiator. Het warme water verlaat via de onderkant de radiator. Wanneer de radiator verkeerd is aangesloten verliest deze belangrijk rendement en werkt het niet zo goed als het zou moeten doen. Laat uw radiator dus altijd door een vakman aansluiten.

Probleem 2: niet-modulerende thermostaat op een modulerende CV ketel

Een modulerende thermostaat zorgt ervoor dat het vermogen van de CV ketel wordt aangepast aan de warmtebehoefte. Op deze manier zal ’s ochtends vroeg in de winter de CV ketel met vol vermogen worden aangestuurd. Zo komt de temperatuur weer op peil. Is de gewenste temperatuur bereikt? Dan zal de CV ketel minder branden. Een modulerende thermostaat bespaart op uw gasverbruik. Toch zien wij vaak dat de modulerende CV wordt bediend met een aan en uitknop. Hierdoor wordt de CV ketel niet optimaal benut en wordt er alleen maar aangestuurd op vol vermogen. Vetim kan ervoor zorgen dat u de juiste thermostaat bij de juiste CV ketel krijgt.

Probleem 3: expansievat niet aan de retourzijde van de ketel

Een expansievat hoort aan de retourzijde van de ketel gedemonteerd te zijn. Als dit niet is gedaan, ontstaat er een drukverschil in het leidingsysteem. Daarnaast is het niet bevorderlijk voor de levensduur van het expansievat als deze in de aanvoerleiding wordt geplaatst. Het expansievat krijgt dan namelijk veel hogere temperaturen te verwerken. De monteurs van Vetim zorgen ervoor dat alles netjes geïnstalleerd wordt en het expansievat netjes aan de retourzijde van de ketel gemonteerd wordt.

Vetim en CV ketels

Bent u op zoek naar een nieuwe CV ketel? Laat uw CV ketel installeren en onderhouden door Vetim. Wij kunnen u verzekeren dat dit op de goede manier wordt gedaan. U kunt contact met ons opnemen via het contactformulier of bellen naar 075 – 681 8300

Terug naar overzicht

Neem contact met mij op