De beste nachttemperatuur

U kunt veel geld besparen door de thermostaat ‘s nachts een aantal graden kouder te zetten. Omdat u waarschijnlijk niet wakker wilt worden in 6˚ Celsius gaan wij samen op zoek naar de ideale nachttemperatuur voor bij u in huis. Aan de hand van een aantal vragen hopen we uit te komen op het perfecte antwoord.

Wat is de beste temperatuur voor ’s nachts in de winter?

Met een Lage Temperatuur Verwarming of vloerverwarming kan de thermostaat ’s nachts beter blijven staan op 17-18˚ Celsius omdat het anders te lang duurt voordat de woning in de ochtend is opgewarmd. Bij een gemiddelde woning met HR-combiketel en radiatoren is een temperatuur van 15˚ Celsius aan te raden.

Wanneer kunt u de thermostaat lager zetten?

Het huis heeft tijd nodig om af te koelen. Hier kunt u van profiteren door een uur van tevoren de thermostaat alvast wat lager te zetten. Tegenwoordig zijn in veel woningen klokthermostaten geïnstalleerd. Een klokthermostaat maakt het mogelijk om op een vast ingestelde tijd de temperatuur te veranderen. Stel het systeem zo in dat de woning een uur van tevoren al begint met afkoelen.

Wat kunt u besparen?

Volgens Milieu Centraal kunnen huizen met een HR-combiketel en radiatoren gemiddeld zo’n 125 m3 gas besparen. Per jaar scheelt dat ongeveer 80 euro. Bij een slecht geïsoleerde woning is het lastiger om op gas te besparen dan bij een goed geïsoleerde woning. Een investering in spouwisolatie of andere vormen van isolatie is in veel gevallen al binnen enkele jaren terugverdiend.

Hoeveel kunt u besparen met vloerverwarming en Lage Temperatuur Verwarming?

Naar schatting is er een besparing van 10% te realiseren door een vloerverwarming of Lage Temperatuur Verwarming in uw woning te instaleren. 10% kan staan voor een aanzienlijk bedrag aangezien de verwarming vrijwel altijd de grootste kostenpost is op uw energierekening.

Meer weten?

Wilt u meer weten over het verwarmen van u woning en hoe u hier geld op kunt besparen? Neem dan contact met ons op via 075 681 83 00 of vul het contactformulier in.

Terug naar overzicht

Neem contact met mij op