De elektrische cv-ketel

De cv-ketel gebruiken zonder gasuitstoot? Het is mogelijk met een elektrische cv-ketel. Deze ketel is gemaakt voor de combinatie met zonnepanelen en haalt dus ook zijn energie uit de natuur. De elektrische cv-ketel is de laatste jaren bezig met mooie opmars en past goed in het steeds duurzamere gedachtengoed binnen veel huishoudens.

 

Wat is de elektrische cv-ketel?

Een elektrische CV-ketel brengt het gebruik van fossiele brandstoffen terug. De verwarming werkt niet op gas, maar wordt opgewekt uit zonne-energie. Een elektrische CV ketel gaat dus altijd samen met zonnepanelen en een goed geïsoleerde woning of goed geïsoleerd bedrijf. Op deze manier wordt duurzame energie opgewekt, die zorgdraagt voor de verwarming. Voor het verkrijgen van warm water is een zonneboiler nodig. Al met al vraagt het gebruik van een elektrische cv-ketel dus veel aanpassingen, maar het is wel een van de stappen die in de toekomst steeds vaker zal worden genomen richting een klimaat neutrale samenleving.

 

Verwarmen zonder gas

De Nederlandse overheid streeft naar 100% klimaat neutrale huishoudens in 2050. Tegen die tijd moet alle energie dus duurzaam worden opgewekt, zonder het gebruik van fossiele brandstoffen. Een elektrische cv-ketel past natuurlijk helemaal in dit plaatje. De uitstoot van CO2 wordt verkleind en daarmee wordt de wereld steeds schoner.

Wilt u meer weten over de elektrische cv-ketel en de voor- en nadelen ervan? Neem dan contact met ons op via 075 681 8300 of maak gebruik van ons contactformulier.

Terug naar overzicht

Neem contact met mij op