De slimme thermostaat

Veel mensen kiezen ervoor om hun huidige thermostaat te vervangen voor een zogenoemde slimme thermostaat. Maar wat is een slimme thermostaat en biedt het wel daadwerkelijk een voordeel? Dankzij de verregaande ontwikkeling van de slimme thermostaat kan het inderdaad iets voor uw betekenen. Wij laten graag zien hoe.

 

Inzicht in de thermostaat

De slimme thermostaat laat zien hoeveel energie u verbruikt maar ook hoeveel energie u bespaart. Ook geeft de thermostaat u advies over mogelijkheden tot het besparen op uw verbruikspatroon. Hierdoor verdient u geld terug en draagt u bij aan een duurzamere wereld.


Op afstand bedienen

Doormiddel van een app op uw telefoon is het mogelijk om de thermostaat op afstand te bedienen, hierdoor kunt u op de terugreis uit uw werk bijvoorbeeld de tempratuur alvast wat hoger zetten. Of u maakt speciale dag- en nachtschema’s aan. Ook is het verbruik in de app op uw telefoon te zien.


Houd het verbruik in de gaten

De thermostaat leert zelf hoe uw levensstijl in elkaar zit. Hiermee bedoelen we dus dat de thermostaat uw energieverbruik leert kennen en aan de hand daarvan het gas- en elektriciteitsverbruik regelt. Ook kan de thermostaat zien of er mensen thuis zijn. Dat doet hij doormiddel van aanwezigheidssensoren of de locatie van uw smartphone. Als er niets wordt gedetecteerd, wordt de stand van de verwarming verlaagd.

Aanwezigheidssensoren
Als de sensoren in een bepaald tijdsbestek niemand detecteren, zet de slimme thermostaat de verwarming automatisch lager. Er zijn slimme thermostaten die aan de hand van die informatie voorspellende tijdschema’s kunnen opstellen zodat er meer nog energie te besparen is.

Locatie van uw smartphone
Ook de locatievoorzieningen van uw smartphone kunnen de thermostaat helpen om te bepalen of er iemand aanwezig is in het huis. De thermostaat kan zien welke smartphones er aanwezig zijn, mits die voorzien is van de juiste app.


Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een slimme thermostaat? Of wilt u zelf een slimme thermostaat aanschaffen? Neem dan contact met ons op via 075 681 8300 of maak gebruik van het contactformulier.
Terug naar overzicht

Neem contact met mij op