De voordelen van luchtbehandeling

Met een luchtbehandelingssysteem is het mogelijk om het klimaat binnen een woning of kantoor in grote mate te regelen. Uitgebreide luchtbehandelingsinstallaties kunnen de temperatuur in een ruimte koelen, verwarmen, de lucht bevochtigen, lucht ontvochtigen, filteren en ventileren. Het is zelfs mogelijk om de lucht te behandelen op een manier dat de bacteriën, virussen en schimmels onschadelijk worden gemaakt.

Lucht verversen kan op een aantal verschillende manieren. De lucht wordt in circulatie gebracht en vervolgens gezuiverd. Het zuiveren kan gebeuren middels filters of de buitenlucht. 

Energiebesparend/ milieuvriendelijk
Mits goed ingesteld, werkt een goede luchtbehandelingsinstallatie energiebesparend. Er wordt gezocht naar de beste combinatie van ventilatiesystemen, regelingen en warmte-, en koude bronnen.

Gezondheid
Het luchtbehandelingssysteem is één van de belangrijkste installaties bij u thuis of op het kantoor. Dankzij deze installatie blijven gezinsleden en werknemers gezond en gaat de productiviteit van beide groepen omhoog. Een goede ventilatie is cruciaal voor een gezond binnenklimaat.

Ook fijnstof vormt een groot risico voor de gezondheid. Het keer op keer inademen van fijnstof kan leiden tot ademhalingsproblemen en wordt in verband gebracht met vervelende longziektes. Door een luchtreiniger aan de installatie toe te voegen met een ionisator en HERP filter zullen eventuele gezondheidsklachten verminderen of worden voorkomen.

Meer weten?

Wil u meer weten over de mogelijkheden van luchtbehandelingsinstallaties in uw woning of kantoor of wilt u een offertje aanvragen? Bel Vetim via 075 681 8300 of maak gebruikt van ons contactformulier.

Terug naar overzicht

Neem contact met mij op