Duurzaam wonen in 2018

2018 is van start gegaan. De deadline van het Klimaatakkoord (2030) komt steeds dichterbij. In dat akkoord is afgesproken om Nederland voor het jaar 2030 zo goed als gasvrij te maken. U kunt nu al stappen ondernemen om gasvrij te gaan wonen.

Sluiting kolencentrale

Nederland telt momenteel nog maar 5 kolencentrales. De komende jaren moet er in ieder geval één centrale sluiten. In de afgelopen jaren zijn er al 5 centrales gesloten, waarvan 2 in 2017. In 2030 moet elke centrale gesloten zijn.

Elektrisch wonen

Een ander plan van de regering is om vanaf 2021 elke nieuwbouwwoning in Nederland op leveren zonder gasaansluiting. Momenteel is de heft van de Nederlandse woningen geschikt om volledig op elektriciteit te draaien.

Zonnepanelen

Door de wereldwijde focus is de vraag naar zonnepanelen en andere duurzame producten sterk toegenomen. Dankzij zonnepanelen wordt er op een groene en milieubewuste manier energie opgewekt dat gebruikt kan worden in huis. Ideaal dus voor het duurzame wonen.

Warmtepompen

Een warmtepomp is één van de beste manieren om uw woning duurzaam te maken. Een warmtepomp zorgt op een milieuvriendelijke manier voor verwarming en warm water in uw huis. Warmtepompen halen warmte uit de buitenlucht, bodem of grondwater. Deze warmte wordt vervolgens gebruikt als verwarming en verwarmt eventueel het kraanwater of water voor de verwarming. Omdat hier geen gas aan te pas komt, is ook deze oplossing zeer geschikt voor het duurzame wonen.

Isoleren

In een huis dat niet goed is geïsoleerd stroomt de warmte met gemakt de woning uit. Om de warmtepomp optimaal te laten functioneren en uiteindelijk gasvrij te wonen is het van belang dat de woning goed is geïsoleerd.

Meer weten over warmtepompen?
Vetim adviseert u graag over de verschillende mogelijkheden om duurzaam te gaan wonen, zoals de warmtepomp. Voor meer informatie belt u naar 075 681 8300. U kunt natuurlijk ook vragen stellen via ons contactformulier.

Terug naar overzicht

Neem contact met mij op