Duurzaam wonen

Om duurzaam te kunnen wonen zal er eerst geïnvesteerd moeten worden. U kunt uw huis bijvoorbeeld duurzamer maken met zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp.
Met de aanschaf van deze installaties zal uw huis niet alleen duurzamer worden, maar ook energiebesparend.

Zonnepanelen

Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit, hierdoor wordt er energie uit de natuur gehaald.
Zonnepanelen wekken ook elektriciteit op bij bewolkt weer, dus ook tijdens de herfst- en wintermaanden zullen de zonnepanelen doorgaan met het opwekken van elektriciteit.
Door de investering in zonnepanelen zal de woningwaarde van uw huis direct stijgen. Dit komt mede door het energielabel dat beter is en uw woning is energiezuinig wat het aantrekkelijker maakt voor toekomstige kopers.

Zonneboiler

Een andere manier om uw woning duurzamer te maken is door middel van een zonneboiler. Deze boiler zet via een collector het zonlicht om in warmte. Deze warmte verwarmt de vloeistof die door leidingen in de collector lopen, waarna de leiding doorloopt naar de boiler waar de warmte wordt afgegeven aan het water. Dit water wordt gebruikt voor de verwarming van uw woning, maar ook voor warm tapwater.

Warmtepomp

De waterpomp wordt geïnstalleerd in huizen voor de productie van warm water. De werking van een warmtepomp is het tegenovergestelde als de werking van een koelkast. Een koelkast zorgt ervoor dat de warmte uit de koelkast naar buiten wordt getrokken. Een warmtepomp haalt de warmte van buiten juist naar binnen. Deze warmte kan uit de lucht komen, uit de grond of uit grondwater. Er wordt in een warmtepomp vloeistof in een gesloten circuit rondgepompt. Wanneer warmte uit een warmtebron wordt gehaald, zal deze worden opgenomen door het vloeistof met een lager kookpunt dan de temperatuur van de omgeving. Hierdoor transporteert de vloeistof de warmte naar de verdamper waar het samengedrukt zal worden. Stijgt de druk en daarmee de temperatuur, dan wordt de gecreëerde warmte via een condensor opgeslagen in een boilervat. Dit vat is aangesloten aan de verwarming en watervoorzieningen.

Heeft u het idee om uw huis duurzamer en energiezuiniger te maken, maar u weet nog niet welke toepassing het beste bij uw woning past? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of bel naar 075 – 681 83 00.

Terug naar overzicht

Neem contact met mij op