Duurzame warmte door middel van een warmtepomp

De vraag naar warmtepompen maakt de laatste jaren een enorme opmars. De techniek is tenslotte heel eenvoudig, u haalt de warmte van buiten om uw huis mee te verwarmen. Erg handig en daarnaast heel milieuvriendelijk. In dit artikel legt Vetim u graag meer uit over de werking van een waterpomp en over de vele duurzame voordelen waar u gebruik van kunt maken bij het aanschaffen van een waterpomp. 

Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp zorgt op een milieuvriendelijke manier voor verwarming en warm water in uw huis. Warmtepompen halen met een wissellaar warmte uit de buitenlucht, bodem of grondwater. Deze warmte wordt vervolgens door middel van een proces met een koudemiddel door de warmtepomp naar een hogere temperatuur gebracht. Vervolgens wordt deze gebruikt als verwarming en verwarmt eventueel het kraanwater of water voor de verwarming. Omdat hier geen gas aan te pas komt bespaart u maandelijks veel kosten op de gasrekening. 

Hoe werk een warmtepomp?

De warmtepomp van vandaag de dag bestaan veelal uit een elektrisch aangedreven compressietechniek. Daarbij wordt in een bepaald compartiment vloeistof rondgepompt. Deze vloeistof is afhankelijk van de druk en de temperatuur in de pomp. Deze vloeistof bepaalt uiteindelijk de warmte die door de pomp wordt afgegeven. 

Duurzaamheid en subsidie

Een groot voordeel van het gebruik van een waterpomp is dat de energie en de CO2-uitstoot beperkt wordt. De waterpomp maakt namelijk gebruik van een duurzame energie: de buitenlucht.

Naast dat een waterpomp erg milieuvriendelijk is ontvangt u ook subsidie op uw waterpomp. De Rijksoverheid geeft tot 2021 subsidie op warmtepompen. Dat komt omdat u de uitstoot van CO2 vermindert door het gebruik van een waterpomp. De hoogte van deze subsidie voor waterpompen ligt tussen de € 1000,- en € 2500,- dit is afhankelijk voor welk merk/type pomp u kiest. 

Wilt u meer weten over waterpompen, dan kunt u voor al uw vragen ons contactformulier invullen of telefonisch contact met ons opnemen via 075 670 1701. 

Terug naar overzicht

Neem contact met mij op