Een gezond binnenklimaat op scholen en kinderdagverblijven

Een gezond binnenklimaat en een goede luchtkwaliteit binnen scholen en kinderdagverblijven dragen bij aan betere leerprestaties. Het is dus belangrijk beide aspecten zeer serieus te nemen. In scholen en kinderdagverblijven met een gezond binnenklimaat en goede luchtkwaliteit, zijn de leerprestaties van kinderen zelfs 23% beter dan gemiddeld! Daarnaast is ook het ziekteverzuim gemiddeld zo’n 25% lager.

Hoewel de afgelopen jaren de focus steeds meer is op het creëren van een gezonde (leer)omgeving, is bij veel scholen en kinderdagverblijven de luchtkwaliteit abominabel slecht. Zo bleek uit een onderzoek binnen de gemeente Groningen dat 97% van de lokalen in het voortgezet onderwijs een (veel) te hoog CO2-gehalte heeft. Op basisscholen ligt dit percentage met 86% iets lager, maar ook dit zijn nog veel te veel scholen.

Ook in kinderdagverblijven, waar een goede luchtkwaliteit van groot belang is voor het welzijn van de vaak jonge kinderen, is het slecht gesteld met de luchtkwaliteit. Naast onwetendheid over de juiste regelgeving of het juist gebruik van ventilatie- of luchtbehandelingssystemen, ontbreken er in veel kinderdagverblijven ventilatiesystemen of worden deze verkeerd bediend.

Hoe verkrijg je een gezond binnenklimaat en goede luchtkwaliteit

Een luchtbehandelingssysteem of luchtbehandelingsinstallatie is een systeem waarmee een continue luchtstroom wordt gecreëerd waardoor ruimtes geautomatiseerd geventileerd worden. Een luchtbehandelingsinstallatie verwarmt, ventileert en conditioneert de lucht in een gebouw. Hiermee wordt de luchtkwaliteit verbetert.

Een mooi product voor een goede luchtkwaliteit is de Ned Air EduComfort. Dit is een CO2-gestuurde HR ventilatie-unit met warmteterugwinning. Deze unit kan geplaatst worden in of onder het plafond. Deze unit is op afstand eenvoudig te monitoren en aansturen. De NEd Air EduComfort is de eerste decentrale ventilatie-unit die voldoet aan het Programma van Eisen Frisse Scholen 2015, Klasse B.

VETIM. Zorg(t) voor een goed binnenklimaat

VETIM is al meer dan 30 jaar specialist op het gebied van verwarmen en koelen. Daarnaast hebben wij grote expertise en kennis van luchtbehandelingsinstallaties en regelinstallaties. Ons werkgebied is de regio Zaanstad, welke wij bewerken vanuit onze vestiging in Zaandam.

Zowel particulieren als zakelijke klanten kunnen bij ons in Zaandam terecht voor het aanleggen en onderhouden van verwarmingsinstallaties, ventilatiesystemen, luchtbehandelingssystemen, airconditioning- en koelingsinstallaties. Naast aanleg en onderhoud kunt u ook onderhoudscontracten bij ons afsluiten om het hele jaar door gegarandeerd te zijn van een goed werkende installatie. Met een CV onderhoudscontract ondersteunen wij bijvoorbeeld veel particuliere klanten door het onderhoud van hun CV uit te voeren.

Voor meer informatie over VETIM kunt u contact opnemen via 075 681 8300 of gebruik maken van ons contactformulier.

Terug naar overzicht
Een gezond binnenklimaat op scholen en kinderdagverblijven

Neem contact met mij op