Energie besparen op kantoor? 4 tips

Hoe bespaart u als onderneming op energiegebruik zonder onnodige kostenposten te creëren? Veel ondernemers zijn bang dat minder stroom gebruiken automatisch resulteert in meer kosten en in sommige gevallen zelfs verlies. Dit is echter lang niet altijd het geval. Hieronder behandelen wij 4 tips om te minder energie te gebruiken bij u op kantoor.

Het International Featured Standards (IMF) heeft aan ondernemingen binnen de Benelux gevraagd wat zij allemaal doen om duurzaam te ondernemen. Een opvallend resultaat uit het onderzoek is dat 6 op de 10 bedrijven niet zijn best doet om het milieu te sparen door gebruik te maken van duurzame energie. Dat staat in schril contrast met de 80% van de ondernemingen die zegt het belangrijk te vinden om de invoelden van bedrijfsprocessen op het milieu bij te houden. Laten wij de hypocrisie breken.   

 

Tip 1: Minder plastic


Gebruikt u nog steeds plastic bekertjes en misschien wel borden en bestek in uw onderneming? Zonde! Laat werknemers hun eigen mok meenemen of koop een aantal leuke kopjes voor uw werknemers. Zet de kopjes ‘s avonds in de energiezuinige vaatwasser en u heeft een mooie stap richting verduurzaming gemaakt.

 

Tip 2: LED lampen


Eigenlijk weet iedereen dit ondertussen wel. Laat uw Tl-verlichting vervang door ledverlichting. Ledverlichting is duurzaam en de aanschafkosten zijn te overzien. Dus u bespaart op de stroomkosten terwijl u op groene wijze het pand verlicht. Win-win situatie noemen we dat.

 

Tip 3: Printen


Hoeveel bomen kunt u wel niet besparen door niet meer elke klad, rapport of verslag 20x af te drukken? Natuurlijk zijn er genoeg situaties te bedenken waar een fysiek papiertje de voorkeur heeft, maar probeer het zo veel mogelijk te laten. Alle beetjes helpen en als wij dit met zijn allen doen heeft het zeker effect.

 

Tip 4: Thuiswerken


Anno 2018 hoeft u eigenlijk helemaal niet meer 40 uur per week op kantoor aanwezig te zijn. Elke keer dat u of uw werknemers de auto laat staan telt mee. Een dag in de week thuis werken scheelt al 20% op de CO2-uitstoot. U hoeft ook niet meer uren per week in de file te verspillen. Voor tip 4 geldt hetzelfde: als we het allemaal zouden doen scheelt het een heleboel. Daarbij neemt de druk op het overvolle Nederlandse wegennet af.


Wilt u meer weten over energie besparen op het werk? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel ons op: 075 681 83 00.

Terug naar overzicht

Neem contact met mij op