Gebouwbeheersysteem

Een gebouwbeheersysteem stuurt verschillende installaties van een gebouw aan. Hierbij gaat het voornamelijk om werktuigbouwkundige installaties en elektrische installaties. Een adequaat beheersysteem is essentieel tegenwoordig. Alle aanwezige installaties communiceren met elkaar via het systeem, wat zorgt voor een energiezuinige en comfortabele werkomgeving. Daarnaast is een gebouwbeheersysteem snel rendabel.

Snel aangepast

De gebouwen veranderen en worden steeds voor andere doeleinden ingezet. Er zijn meerdere gebruikers van het gebouw, waardoor het belangrijk wordt dat het systeem op iedere gebruiker aangepast kan worden. Een gebouwbeheersysteem is daar perfect voor. Deze kan snel worden aangepast op iedere situatie.

Een gebouwbeheersysteem zorgt ervoor dat alle installaties vanaf een centraal punt aangestuurd kunnen worden. De installaties worden centraal aangestuurd en bediend. Het aflezen van informatie en uit- en inschakelen van installaties wordt hierdoor gemakkelijker.

Voordelen van een gebouwbeheersysteem

  • Het voorkomt onnodig energieverbruik
  • Het verhelpt klachten over licht, lucht en temperatuur
  • Storingen kunnen gemakkelijk worden opgespoord en opgelost worden
  • U heeft overal en altijd toegang tot het systeem
  • Het biedt een totaaloverzicht en kan per ruimte worden bestuurd

Een gebouwbeheersysteem kan worden ingezet voor diverse installaties, zoals de verwarming en verlichting. Maar ook de beveiligingssystemen, de airco, de ketel en het openen en sluiten van ramen en deuren kan hiermee worden geregeld.

Het systeem is een investering, maar wordt zeker terugverdiend. Doordat het onnodig energieverbruik voorkomt en inzicht geeft in het verbruik van energie, kan het rendement van het gebouw gemakkelijk in beeld worden gebracht.

Vetim kan via de gebouwbeheersystemen op afstand verschillende regeninstallaties monitoren, waardoor wij storingen snel detecteren en kunnen oplossen. Wilt u meer weten over gebouwbeheersystemen? Neem dan contact met ons op via 075 – 681 8300 of maak gebruik van ons contactformulier.

Terug naar overzicht

Neem contact met mij op