Hoe kunt u gas besparen?

Hoe kunt u op gas besparen? Wij hebben de beste tips, die getest zijn en werken, verzameld. De gemiddelde Nederlandse huishouden betaald ongeveer €1000,- per jaar aan de gasrekening. Het is mogelijk om later te krijgen maar daar zijn wel een aantal aanpassingen voor nodig.

HR++ glas

Door over te stappen van enkel glas naar HR++ glas bespaart u bij een gemiddelde woning al snel zo’n €420,- per jaar. Al heeft u al dubbel glas in heel de woning zitten is het bedrag dat u bespaart minder, maar nog steeds de moeite waard. Als u van dubbel glas overstapt op HR++ glas bespaart u, bij de gemiddelde woning, ongeveer €250,- per jaar.

Moderne hr-ketel

Na ongeveer 15 jaar begint een cv-ketel onnodig veel gas te lekken. Door gebruik te maken van een zuinige hr-ketel bespaart u jaarlijks tot wel 20 procent gas. Een hr-ketel verdient zichzelf dus binnen een aantal jaren terug, daarna gaat de besparing gewoon door!

Isoleer de cv-leiding

Een cv-leiding isoleren kost weinig geld en kunt u gemakkelijk zelf doen. Bij de bouwmarkt kunt u de isolatie kopen en vervolgens bevestigt u het op de leidingen van de cv-ketel. Op deze wijze bespaart u snel 16 euro per jaar. Niet veel geld, wel makkelijk verdient.

Radiatorfolie

Vermijdt dat de warmte van de radiator in de muren trekt door radiatorfolie aan te brengen achter de radiator. Door de folie blijft bijna alle warmte in de woning. Door gebruik te maken van radiofolie bespaart u 50 tot 100 euro per jaar.

Dakisolatie

Warmte zal altijd zijn weg naar boven blijven zoeken. Veel warmte gaat dan ook via het dak verloren. Door goede dakisolatie aan te laten brengen, zorgt u voor een comfortabel klimaat in huis. Daarbij bespaart u op de gasrekening.

Tochtstrip

Voorkom dat u voor de vogeltjes stookt door tochtstrips aan te brengen. Veel warmte gaat verloren via kieren bij de deuren en ramen. U kunt de tochtstrips voor nog geen €10,- aanschaffen bij de plaatselijke bouwmarkt en vervolgens zelf met gemak aanbrengen.

Meer weten?

Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op door gebruik te maken van het contactformulier of door te bellen naar 075 681 8300.

Terug naar overzicht

Neem contact met mij op