Hoe onderhoud ik mijn airconditioning?

Het is belangrijk dat u uw airconditioning goed blijft onderhouden. Dankzij het onderhoud worden problemen en storingen voorkomen. Wanneer een airco niet tijdig wordt onderhouden, kan deze meer stroom verbruiken dan nodig. Door tijdig onderhoud uit te (laten) voeren blijft een airco-systeem schoon en blijft het efficiënt werken.

Het reinigen van uw airco

Tijdens de onderhoudsbeurt aan uw airconditioning wordt de airco niet alleen gecontroleerd maar ook schoongemaakt. Een vieze airco kan ervoor zorgen dat de luchtkwaliteit verslechterd. Wanneer de airco schoon is, behoudt de lucht zijn kwaliteit en kan het systeem optimaal zijn werk doen.

Als een airco niet tijdig wordt schoongemaakt kunnen er bacteriën en schimmels in groeien. Dit kan lichamelijke klachten veroorzaken zoals verkoudheid, keelpijn, tranende ogen en een grieperig gevoel. Om dit te voorkomen moeten de lekbak en verdamper worden gereinigd. Vetim kan de reiniging voor u verzorgen.

De filters in een airconditioning zorgen ervoor dat pollen en andere verontreinigingen worden tegengehouden. De filters zorgen ervoor dat de lucht schoon is. Als de filters op tijd worden schoon gemaakt, blijven ze hun werk goed doen. Eens in de zoveel tijd moeten de filters vervangen worden. Laat dit goed controleren tijdens de onderhoudsbeurt.

Airco bijvullen

Een airconditioning koelt de lucht door het gebruik van koelmiddel, dit wordt ook wel freon genoemd. Zonder freon kan een airco de lucht niet meer koelen. Om de airconditioning optimaal te laten functioneren en zo min mogelijk stroom te verbruiken, is het slim om de airco minimaal eens keer per twee jaar bij te vullen. Het bijvullen is een lastig werkje, wij raden het af om dit zelf te doen. Vetim helpt u hier graag bij.

Hoe vaak de airconditioning een onderhoudsbeurt geven?

Wij adviseren om minimaal een keer in het jaar de airco te controleren en te voorzien van een onderhoudsbeurt. Wij helpen u hier graag bij. Voor vragen kunt u gebruik maken van ons contactformulier of bellen naar 075 – 681 83 00.

Terug naar overzicht

Neem contact met mij op