Hoe slim gebruik te maken van de thermostaat

Na een hele dag op kantoor gezeten te hebben is een warm welkom wel zo aangenaam. Het is fijn als het bij thuiskomst al lekker warm is in huis. Sommige mensen zetten hun thermostaat daarom al op 21 graden voordat ze weggaan, zodat ze thuiskomen in een warm huis. Dit is echter een behoorlijk dure oplossing.

 

De juiste tempraturen

Overdag is een tempratuur van rond de 20 graden ideaal, natuurlijk verschilt de voorkeur wel per persoon. Maar als u niet thuis bent wordt het huis voor niets warm gehouden. Dat is niet alleen zonde van het geld, maar ook van de energie. ’s Nachts is een hoge tempratuur ook niet nodig. Een graad of 16 is meer dan genoeg. Dit klinkt koud maar een huis zal waarschijnlijk niet zo snel afkoelen aangezien de huizen van tegenwoordig heel goed geïsoleerd zijn. Als u bewuster omgaat met de thermostaat bespaart u kosten.

 

Een klokthermostaat

Een klokthermostaat is de perfecte oplossing voor dit probleem. Bij zo’n thermostaat kunt u namelijk tijden instellen waarop de thermostaat gaat werken. Een klokthermostaat is een investering van ongeveer 100 tot 200 euro maar is het overwegen waard, want het bespaart energie en dus kosten.

 

Bijvoorbeeld:
Om 07:00 wordt u wakker, dus laat de verwarming aanslaan om 06:30 voor een tempratuur van 21 graden. Om 08:30 vertrekt u van huis voor uw werk dus laat de verwarming om 08:15 zichzelf terugzetten naar 16 graden. Om 17:00 bent u weer thuis dus om 16:45 slaat de verwarming weer aan voor de gewenste tempratuur. Om 22:00 gaat u slapen, dus zal de verwarming weer teruggaan naar 16 graden. Dit patroon herhaalt zich elke dag opnieuw.

Werkt de klokthermostaat met vloerverwarming?

Ja dat kan! Het ligt meer aan de vloerdikte, vloerisolatie en de grootte van de kamer die verwarmd moet worden hoe snel de vloerverwarming werkt. Dus als u de vloerverwarming wilt laten werken met de klokthermostaat, zult u de tijd ongeveer 1,5 uur eerder moeten instellen.

Zoekt u nog een goede klokthermostaat of een vloerverwarming? Neem dan contact met ons op en wij kijken wat wij voor u kunnen betekenen. Dit kan doormiddel van ons contactformulier of door te bellen naar 075-6818300.

Terug naar overzicht

Neem contact met mij op