Houd uw huis langer warm met deze tips

De jaarlijkse stookkosten liegen er niet om. Tijdens de koude maanden denkt men na over manieren om hun huis warm te houden. Dit scheelt weer een paar euro op de energierekening. Uw huis warm houden kan lastig zijn, zeker bij een wat ouder huis met een slechte isolatie. Gelukkig zijn er een aantal slimme trucjes die u kunt toepassen. Wij vertellen hoe u uw huis warm houdt.

Houd warme lucht binnenshuis

Test uw huis op tochtplekken. Hier kan de warme lucht opsnappen. Hoe test u uw huis op tochtplekken? Steek een kaars aan en loop hiermee door het huis. Sta vooral even stil in de buurt van deuren en ramen. Flikkert de kaars? Dan is er kans op een tochtgat. Als u uw hand voor het gat houdt, voelt u het meestal al snel als er koude lucht naar binnen stroomt. Dit lijkt een klein en onbelangrijk tochtgat maar het kan een groot verschil maken. Zeker als dit niet het enige tochtgat is.

Bij deuren kunt u de tochtgaten verkleinen door er een tochtstopper voor te leggen. Dit kan lastig zijn als de deur vaak wordt gebruikt. Het is slim om voor de bodem van de deur een tochtstrip te kopen. Voor de zijkanten en de bovenkant van de deur en bij ramen is de tochtstrip de beste oplossing.

Gordijnen overdag

Om het binnen lekker warm te houden, is het aan te raden om de zon zoveel mogelijk binnen te laten. Zon is in principe gratis warmte, maak hier slim gebruik van. Zelfs op koude dagen kan de zon nog steeds warm zijn. Laat de gordijnen overdag lekker open.

Gordijnen ’s avonds

Om ’s avonds de warmte binnen te houden, raden wij aan om de gordijnen na zonsondergang te sluiten. De warmte van de zon houdt u het beste binnen door de gordijnen voor de ramen dicht te doen. Om dit werkzamer te maken kunt u kiezen voor geïsoleerde gordijnen. Deze geïsoleerde gordijnen zijn heel dik en daardoor voorkomen zij dat de warmte uit uw huis ontsnapt.

Gebruik een thermostaat

Wij raden aan om gebruik te maken van een geprogrammeerde thermostaat. Hiermee houdt u de rekening laag en stookt u effectief. Door een geprogrammeerde thermostaat knoeit u niet meer handmatig met de thermostaat en is de temperatuur automatisch ingesteld. U kunt instellen dat de temperatuur lekker warm is als u thuis bent en daalt als u niet thuis bent.

Meubels voor de verwarming

Als laatste adviseren wij u om de meubels niet te plaatsen voor de radiatoren. Zo profiteert u zoveel mogelijk van de warmte. Loop eens een rondje door uw huis en controleer of de radiatoren worden geblokkeerd. Verplaats de meubels zo nodig, in ieder geval tijdens de koudere maanden.

Wilt u meer weten over het verwarmen van uw huis? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel naar 075 681 8300. 

Terug naar overzicht

Neem contact met mij op