Huis koel zonder airco

Wanneer het plotseling erg warm weer wordt en u geen airconditioning heeft, dan bestaan er een aantal trucjes om het huis koel te houden. Wij geven u een aantal tips.

Water op uw platte dak

Heeft u een huis met een plat dak? Dan weet u hoe warm het in huis hierdoor kan worden. Een oplossing hiervoor is een grote plas water op uw dak deponeren. Woonbootbewoners gebruiken soms een pomp om water op hun dak te krijgen. Dit is voordeliger dan het gebruik van leidingwater.

Koken

Het is verstandig om niet binnen te gaan koken, maar buiten. Bij het koken komt veel warmte vrij die u niet in huis wilt tijdens een hittegolf. Door de barbecue aan te steken blijft het binnen koel, terwijl u buiten lekker kunt eten.

Ramen en deuren dicht

Als de zon opkomt is het zaak om alle ramen en deuren te sluiten. Laat daarnaast de jaloezieën en zonwering zakken en doe de gordijnen dicht. Het is ook verstandig de mechanische ventilatie overdag uit te doen en voor de rest alles potdicht. Als de zon weer ondergaat doet u juist weer alles zo ver mogelijk open. Op deze manier verdwijnt de warme lucht die nog in uw huis zit.

Ventilatorlucht

Als u alleen de ventilator aanzet zal deze niets anders doen dan de warme lucht rondpompen. Het wordt effectief wanneer er flessen met bevroren water voorgezet worden. Op deze manier wordt de lucht sterk verkoelt en voelt het frisser aan.

Elektrische apparaten

Als het erg warm is kunt u beter proberen alle energie zuipende apparaten uit te laten. De wasdroger is niet nodig en de wasmachine en vaatwasser kunt u het beste pas in de avond aanzetten. Als u thuis achter de computer werkt is het verstandig om niet achter de desktopcomputer te gaan zitten, maar gebruik te maken van een tablet of laptop.

Rustig blijven

Eén van de dingen die zorgen voor warmte is lichamelijke inspanning. Het is verstandig dit vroeg in de ochtend of ’s avonds laat te doen. Op deze manier zorgt u ervoor dat u op het heetst van de dag niet gesloopt bent.

Heeft u nog vragen?

Zijn er vragen bij u opgekomen of wilt u graag altijd een fijn koel huis? Wij adviseren u graag over het juiste koelingssyteem en airco’s. Neem contact met ons op via 075 – 681 8300 of maak gebruik van ons contactformulier.

Terug naar overzicht

Neem contact met mij op