Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp is een apparaat dat u binnen of buiten aansluit en wat samenwerkt met de cv-ketel. Het systeem gebruikt warme lucht om het water te verwarmen. Hij gebruikt hiervoor elektriciteit en geen gas. Op dit moment zijn er nog geen goed werkende mogelijkheden bekend om een huis 100% gasvrij te maken. De hybride warmtepomp is momenteel de beste optie voor handen en wordt daarom ook door de overheid gestimuleerd met subsidie.

Subsidie

In het klimaatverdrag van Parijs (2015) heeft Nederland afgesproken om de uitstoot van CO2 in 2050 met 80 tot 95 procent te verminderen. Dit wil de overheid behalen door onder andere alle woningen in Nederland gasvrij te maken. Om dit te stimuleren geeft de overheid subsidie voor het plaatsen van een warmtepomp. De subsidie bedraagt, afhankelijk van het type warmtepomp, 1100 tot 1500 euro op de aanschafprijs. Een gemiddeld huishouden heeft de hybride warmtepomp binnen 7 tot 9 jaar terugverdiend.

Voordeel

Na het installeren van een hybride warmtepomp daalt het gasverbruik met 30 tot 50%, met als gevolg dat de CO2-uitstoot aanzienlijk afneemt. Het voordeel voor u is dat er als snel €250 per jaar wordt bespaard op de energiekosten.

Hoe het werkt

De warmtepomp onttrekt warmte uit elementen van het milieu en stuurt het naar het verwarmingssysteem. Na het aansluiten van een hybride systeem verwarmt de warmtepomp uw woning. U heeft nog wel een cv-ketel nodig voor de momenten dat u veel warm water gebruikt. Hierbij kan u denken aan het nemen van een warme douche of het vullen van de badkuip. Verder verwarmt het systeem uw radiatoren

Meer weten over de mogelijkheid van een hybride warmtepomp systeem in uw huis? Zoek contact met ons op via 075 681 8300 of maak gebruik van ons contactformulier.

Terug naar overzicht

Neem contact met mij op