Isolatie van bedrijven

Uw bedrijfspand goed isoleren is belangrijk voor een goed binnenklimaat. Wanneer uw bedrijfspand goed is geïsoleerd bespaart u op energiekosten en het is goede stap richting het duurzaam verwarmen.

Waarom bedrijfspand laten isoleren?

Het isoleren van een bedrijfspand bespaart kosten en energie. Voor een ondernemer, die vaak met hoge kosten kampt, is het financieel natuurlijk erg interessant om de energiekosten van het bedrijf te verlagen. Isoleren is niet alleen interessant op financieel gebied, maar het is ook goed voor de tempratuur en binnenklimaat in het bedrijf. Een goed geïsoleerd pand houdt kou buiten en warmte binnen. En een fijne binnentemperatuur is wel zo fijn en bevordert de werkomstandigheden.

Welke problemen worden er opgelost met isolatie

Met het isoleren van uw bedrijf worden er problemen opgelost als:

  • Een te hoge energierekening;
  • Koude en trekkende lucht in het pand;
  • Medewerkers die klagen over een onaangename werkomgeving.

 

Mogelijkheden voor het isoleren van uw bedrijf

Er zijn een aantal isolatiemogelijkheden om uw bedrijf goed te isoleren, namelijk:

  • Vloerisolatie
  • Spouwmuurisolatie
  • Dakisolatie
  • Glasisolatie

 

Vloerisolatie

Het isoleren van de vloer van uw pand zorgt voor een merkbaar hogere temperatuur aan de vloer. Bij vloerisolatie wordt meestal isolatiemateriaal in de kruipruimte van het pand aangebracht. De vloer zal door het isoleren niet meer ijskoud aanvoelen.

Spouwmuurisolatie

Dit is een vrij eenvoudige manier om te isoleren. Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. De ruimte kunt u laten opvullen met isolatiemateriaal.de warmte wordt hierdoor beter vastgehouden en de muren geven minder kou af.


Dakisolatie

Aangezien warmte stijgt kan er veel warmte verloren gaan via het dak. Het dak kan via de binnenkant worden geïsoleerd en via de buitenkant. Een dak langs buiten isoleren gebeurt vooral bij het herstellen of vernieuwen van de dakbedekking. Voor het isoleren van het dak via de binnenkant wordt vaak gebruik gemaakt van rots- en steenwol, maar isolatieplaten zijn ook mogelijk.


Glasisolatie

Warmteverlies door enkel glas; ramen hebben een grote invloed op de warmteverliezen in een leef- of werkruimte, omdat ze een hogere warmtedoorgang hebben dan geïsoleerde muren. Enkelglas kunt u het beste laten vervangen door dubbelglas. Dit is extra goed isolerend glas.


Subsidie voor isolatie

De overheid stimuleert isolatie voor bedrijven in de vorm van een investeringsaftrek. Denk bijvoorbeeld aan de Energie-investeringsaftrek (EIA), Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). Door u goed te laten adviseren over subsidies voor isolatie kunt u zo voordelig mogelijk investeren in isolatie voor uw bedrijf.


Rendement

Het investeren in goede isolatie voor uw bedrijf kan heel veel opleveren. Maar wat het precies oplevert hangt af van een aantal factoren. Het goed isoleren van uw bedrijf levert wel een rendement van 7 tot 12 procent op uw investering. Daarnaast werkt het isoleren van uw bedrijf ook mee aan het comfort van uw bedrijfsomgeving.


Uw bedrijf isoleren

Wilt u uw bedrijf goed laten isoleren en denkt u erover om daarna het verwarmingssysteem te veranderen? Dan voorzien wij u graag van goed advies en maken wij een vrijblijvende offerte voor u op. U kunt contact met ons opnemen via het contactformulier of bel naar 075 – 681 83 00.

Terug naar overzicht

Neem contact met mij op