Luchtbehandeling in huis

Iedereen is tegenwoordig heel bewust aan het leven. Er wordt op voeding en beweging gelet. Maar zijn we ons ook bewust over wat we inademen? Er zit namelijk fijnstof, stof, pollen en schimmels in de lucht, dit ademen we allemaal in. Luchtbehandeling is de manier om deze lucht schoon te maken. Hoe? Wij leggen het u uit.

Wat is luchtbehandeling

Luchtbehandeling regelt het binnenklimaat. Het houdt het binnenklimaat constant door de temperatuur, luchtkwaliteit en luchtvochtigheid te regelen. Een goed binnenklimaat is tussen de 20 en de 25 graden en de luchtvochtigheid moet rond de 50% zitten.

Soorten luchtbehandelingsinstallaties

U kunt bij ons uit 2 luchtbehandelingsinstallaties kiezen, namelijk:

Eén- of tweerichtingsventilatie-eenheid
De éénrichtingsventilatie-eenheid beschikt over slechts één ventilator en werkt in samenwerking met natuurlijke toe-en afvoer. Wanneer de luchtdruk te hoog wordt in een ruimte, voert de ventilator dit door middel van overdruk naar buiten of wordt dit de ruimte uitgezogen. Deze manier van ventilatie regelt de toeren, verbruikt een minimale hoeveelheid energie en biedt maximale efficiëntie voor de ventilator.
Tweerichtingsventilatie met balansventilatie
Men wil het energieverbruik door balansventilatie of tweerichtingsventilatie beperken door een verordening. Dit geldt voor ventilatiesystemen met een grote capaciteit dan 250 m3/h. Zij moeten warmteterugwinning die voldoen aan een vastgesteld rendement. De ventilatoren moeten voldoen aan speciale eisen met betrekking tot energiegebruik en warmteterugwinning. De tweerichtingsventilatie met balansventilatie regelt de toeren, verbruiken minimale hoeveelheid energie en bieden maximale efficiëntie voor ventilatoren

Voordelen

Een luchtbehandelingsinstallatie kan geplaatst worden op alle afgesloten ruimtes waar een geconditioneerd klimaat wenselijk is. Zo kan een luchtbehandelingsinstallatie in huis bijvoorbeeld zorgen voor de perfecte temperatuur en luchtvochtigheid en zorgt het er ook voor dat u en uw kinderen geen last hebben van slechte kwaliteit lucht.

U kunt instellen wat de tempratuur van de lucht is en u kunt de luchtvochtigheid zelf regelen.  Daarnaast kunt u met een luchtbehandelingsinstallatie ook de kwaliteit van de lucht regelen door het onschadelijk maken van schimmels, bacteriën en virussen.

Meer informatie

Wilt u meer weten over luchtbehandeling in huis of heeft u interesse in luchtbehandeling en wilt u een offerte aanvragen? Bel dan naar 075 681 83 00 of neem contact met ons op via het contactformulier.

Terug naar overzicht
Luchtbehandeling in huis

Neem contact met mij op