Luchtkwaliteit in de gezondheidszorg

Een belangrijke sector waarbij een goede luchtkwaliteit van groot belang is, is de gezondheidszorg. Patiënten, ouderen en cliënten zijn vaak al verzwakt en hebben een gezond leefklimaat nodig. Een ongezonde en vervuilde lucht kan ervoor zorgen dat ziektes zich sneller ontwikkelen. Juist daarom zijn goede ventilatie en de juiste installaties van belang.

Gezondheidszorg

Bij de gezondheidszorg moet u denken aan ziekenhuizen, verzorgingstehuizen, klinieken en andere zorginstellingen. Een schone lucht is hier natuurlijk belangrijk vooral op de plekken waar de meeste kans is op ziekteverspreiding. Door de juiste filterklasse op de juiste plek in de installatie te plaatsen kan de luchtkwaliteit verbeteren. Het goed onderhouden en reinigen van de ventilatie-installatie en -kanalen zijn daarbij erg belangrijk. Hierdoor zal de installatie langer mee gaan en blijft de luchtkwaliteit goed.

Cleanroom’s 

Een cleanroom is een plek waar sprake is van een gekwalificeerde omgeving en waar zuiver gewerkt moet worden. Hierbij kunt u denken aan laboratoria en operatiekamers. Wij kunnen u helpen met het plaatsen en onderhouden van ventilaties en andere installaties, zodat de lucht altijd van topniveau is.

Wilt u meer informatie over ventilatiesystemen en de juiste luchtkwaliteit voor in de gezondheidszorg? Neem dan contact met ons op via 075 681 8300 of maak gebruik van ons contactformulier.

Terug naar overzicht

Neem contact met mij op