Luchtverwarming

Luchtverwarming is ideaal om uw huis in een korte tijd warm te krijgen. Wanneer de zon weer fel gaat schijnen, zal de temperatuur snel aangepast worden om te voorkomen dat het te warm wordt. Met normale of vloerverwarming zal het langer duren om te stoppen met verwarmen. Hierdoor kan uw woning snel te warm worden. Luchtverwarming zorgt voor de perfecte temperatuur in huis.

Koelen en ventileren

Met luchtverwarming kunt u uw woning naast verwarmen, ook ventileren en koelen. Hierdoor heeft u maar één systeem nodig voor het hele huis. De kanalen worden aangepast aan het oppervlak van de kamers en de afstand van de verwarmingsketel. De lucht die binnenkomt wordt als eerst gefilterd met een retoursysteem, waarna deze verwarmt of gekoeld wordt. De vervuilde lucht, zoals dampen, vocht en CO2 gaat naar buiten zonder enige vorm van geluid of tocht.

Luchtverwarmingsinstallaties worden tegenwoordig geplaatst met goed isolerende kanalen om te zorgen dat er zo min mogelijk warmteverlies ontstaat. Tijdens kunt u de zomermaanden gebruik maken van Free Cooling. Dit is een systeem die door middel van kleppen de koele lucht constant laat circuleren. Op deze manier kunt u de binnentemperatuur aangenamer maken en u kunt de luchtverwarming ook uit laten breiden tot een volwaardige airconditioning.

Voordelen

Een voordeel is dat er geen grote radiator meer in uw woning staat, maar kleine en onopvallende roosters in uw vloer of wand. Door de nieuwste ventilatie en regelingen is het energiezuinig en stiller. Ook is het ideaal wanneer u gevoelige luchtwegen heeft en behoefte heeft aan een schoon huis. Door de filter zal 95% van de stof uit de lucht worden gefilterd. Het is overigens ook mogelijk om zelfs de fijnstof uit de lucht te filteren. Zo wordt 99% van de stof gefilterd. Maar ook huisstofmijt, pollen en bacteriën zullen uit de lucht verwijdert worden. Het kan mogelijk zijn om de luchtverwarming te combineren met een cv-ketel, stadsverwarming of een waterpomp.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van luchtverwarming of wilt u weten of een luchtverwarmingsinstallatie bij uw huis past? Neem dan voor meer informatie contact met ons op via ons contactformulier of bel naar 075 681 8300.

Terug naar overzicht

Neem contact met mij op