Onderhoud airco

Eén van de belangrijkste dingen na het aanschaffen van een airco is het onderhoud. Door middel van onderhoud zal de airconditioning niet alleen een verlengde levensduur krijgen, maar ook zal deze beter gaan functioneren. De airco trekt stofdeeltjes aan die in de lucht rondzwerven die op het filter komen te zitten. Hierdoor functioneert het apparaat niet alleen slechten, maar ook zal het minder gezond kunnen zijn voor bijvoorbeeld mensen met een allergie voor huisstofmijt. Het komt zelfs voor dat mensen hier ziek van kunnen worden als ze veel tijd doorbrengen op kantoor waar de airco continu aan staat.

Dit kunt u zelf doen

Zelf kunt u het filter eens in de zoveel tijd schoonmaken en zorgen voor een beter werkende airco. Een grotere onderhoudsbeurt kunt u beter niet zelf doen doen vanwege het speciale gereedschap dat nodig is en door de te vervangen koelvloeistof. Tevens zijn er verschillende soorten koelvloeistof waaruit gekozen kan worden zoals milieubelastende koelvloeistof of milieuvriendelijke koelvloeistof. Deze dient uiterst voorzichtig vervangen te worden en kan schade opleveren mocht hier niet goed omgegaan mee worden. Het is dus verstandig om dit door een specialist te laten doen die ook het apparaat kan reinigen en na kan kijken om mogelijke fouten te ontdekken en repareren.

Levensduur van de airco

Een goed onderhouden aircosysteem kan zeker tien jaar meegaan. Is er sprake van achterstallig onderhoud? Dan zal het systeem minder zuinig functioneren, minder gezond zijn en zal deze veel minder lang meegaan. Gaan de reparatiekosten flink omhoog en functioneert het airco systeem niet meer naar behoren, dan is het verstandig om het te vervangen. Onderhoud is van groot belang voor de prestaties van de airco.

Heeft u meer vragen over het onderhoud van uw airco? Bel voor meer informatie naar 075 – 681 83 00 of vul ons contactformulier in.

Terug naar overzicht

Neem contact met mij op