Soorten boilers

Heeft u er ooit bij stilgestaan hoeveel verschillende soorten boilers er zijn? Elk soort heeft weer zijn eigen voordelen. Voor welke boiler u kiest is afhankelijk van uw situatie. Hieronder hebben wij de verschillende soorten boilers met hun voordelen en eigenschappen op een rijtje gezet.

Doorstroomboiler

Bij de doorstroomboiler wordt het water niet constant warm gehouden, maar pas wanneer u het nodig heeft. Hierdoor verbruikt uw gaseiser pas energie als u deze effectief wilt gebruiken. De totale kosten van uw energiefactuur zullen hierdoor verminderen. Het onderhoud is jaarlijks en dient echt aangehouden te worden. Doorstroomboilers werken pas optimaal als deze goed onderhouden worden.

Gasboiler

Wanneer u kiest voor een gasboiler zult u genieten van warm water wanneer u dit zelf wilt. Ze zijn veilig, gebruiksvriendelijk en vereisen minimaal onderhoud. Bij de gasboiler geldt er wel een tweejaarlijkse controle en onderhoud.

Elektrische boiler

Bij een elektrische boiler heeft u altijd warm water bij de hand hebben. Doordat het water constant op temperatuur wordt gehouden heeft u direct warm water wanneer u het nodig heeft. Deze boiler is verkrijgbaar in verschillende formaten en dit wordt bepaald door het verbruik en aantal personen in uw huishouden. De elektrische boiler is de goedkoopste en heeft jaarlijkse onderhoud nodig.

Warmtepompboiler

Als u voor een warmtepompboiler kiest zult u ongetwijfeld gaan besparen op uw energiekosten. Door middel van de waterpomp wordt uw boiler op een energiezuinige manier gevoed. Deze boilers hebben een hoger rendement dan de conventionele boilers. Ook deze boiler heeft jaarlijks onderhoud nodig.

Zonneboiler

De zonneboiler maakt gebruik van zonne-energie en bestaat meestal uit 1 tot 4 zonnecollectoren. Deze collectoren vangen zonlicht op en zetten het om in warmte, hierdoor is warm water direct beschikbaar wanneer u het nodig heeft. De zonnecollectoren zullen, voor een gemiddeld gezin van 4 personen, een oppervlakte hebben van 5 tot 6 m². De boiler heeft daarbij een inhoud van 250 tot 300 liter. Bij het gebruik van een zonneboiler bespaart u op uw energiekosten en kunt u de overheidssubsidies in rekening brengen.

Meer informatie over verschillende boilers?

Bent u er nog niet zeker van welke boiler bij uw situatie past? Bel dan voor meer informatie naar 075 – 681 8300 of stel uw vraag via het contactformulier.

Terug naar overzicht

Neem contact met mij op