Soorten duurzame energie

Duurzaamheid blijft een terugkerend onderwerp, zo ook in de wereld van het verwarmen, koelen, luchtbehandeling en regeninstallaties. Juist in onze branche gaat alles dat ooit de norm was, volledig op de schop. Deze ontwikkelingen gaan razend snel en vragen daarom om creatieve oplossingen op lastige vragen. Hoe kunnen wij duurzaam wonen optimaliseren? Welke soorten duurzame energie bestaan er eigenlijk? Wat is de beste optie voor uw woning?

Zonne-energie

Volgens wetenschappers brandt onze ster nog zeker zo’n vijf miljard jaar. Zonne-energie kan dus niet opraken. De nieuwe generatie zonnepanelen zijn in staat om indrukwekkende hoeveelheden energie op te wekken. De panelen verdienen zichzelf binnen ruim 10 jaar terug en gaan decennia lang mee. Door uw huis of bedrijfspand up te graden met zonnepanelen kunt u zichzelf onafhankelijk maken van het stroomnetwerk.

Windenergie

Wind past bij Nederland zoals de zon past bij Spanje. Maak van uw vijand een vriend en profiteer van de wind. Met windenergie wordt er energie opgewekt dankzij de natuur. Een duurzame en milieuvriendelijke energie dus!  

Biobrandstof

Biobrandstof is een gerecyclede vorm van energie dat ontstaat door verbranding en vergassing van bedrijfsafval. De duurzame brandstof kan energie als elektriciteit en warmte opwekken. Er worden ook biobrandstoffen gewonnen uit dierlijk en plantaardig afval.

Omgevingsenergie

Door middel van een warmtepomp kunt u de bodemwarmte uit de grond trekken en om laten zetten tot bruikbare warmte. De warmte kan gebruikt worden voor verwarmen maar ook voor koelen.

Wilt u meer weten over de verschillende soorten van duurzame energie? Neem dan contact met ons op via 075 681 8300 of maak gebruik van ons contactformulier.

Terug naar overzicht

Neem contact met mij op