Tijdens de zomer besparen op uw CV kosten

Zodra de warme dagen beginnen, gebruiken we onze verwarming niet meer tot het najaar. Maar in de periode dat we hem niet gebruiken, kan de cv-installatie alsnog extra kosten opleveren. En dat is zonde. Daarom hebben wij enkele tips op een rijtje gezet. Zo helpen wij u kosten te besparen, ook in het voorjaar en in de zomer. 

 

Solo cv-ketel & Combi cv-ketel

Als u een solo cv-ketel heeft kunt u die in zomer uitzetten en daarmee geld besparen. Maar wanneer is de tijd aangebroken om het hele systeem uit te zetten? Ook tijdens het voorjaar kunnen er koelere dagen voorkomen. Daarom kunt u ook de kamerthermostaat op een lagere temperatuur zetten. Als het koud wordt, kunt u de tempratuur weer wat hoger doen.


Heeft u een combi cv-ketel, dan is uitzetten niet de oplossing want dan heeft u geen warm water meer. Ook in dit geval kunt u de thermostaat het beste een flink aantal graden lager zetten.

 

Thermostaat

Uw thermostaat lager zetten, het lijkt zo’n eenvoudige oplossing. Maar laten veel mensen de thermostaat het hele jaar op dezelfde tempratuur staan, of laten ze hetzelfde weekprogramma draaien. Dat is zonde. Het is namelijk niet nodig dat het systeem 24 uur per dag, 7 dagen per week aan het werk is. Het is dus beter om het programma aan te passen of de thermostaat op de zomerstand te zetten. Ook als u geen idee heeft welke thermostaat u heeft, is de tempratuur op 16 of 17 graden zetten een goede oplossing. U kunt de stand altijd weer verhogen.

 

Zonneboiler

Een zonneboiler is een moderne oplossing, die u helpt om kosten te besparen. Het systeem levert in de lente en zomer genoeg zonne-energie. Het werkt zo: uw laat zonnepanelen plaatsen op uw dak, die vangen de zonnestralen op en zetten dat om in energie. Die energie verwarmt het water voor u en daardoor hoeft uw cv-ketel minder hard te werken. Als u teveel energie levert, kunt u dat zelfs terug verkopen aan uw energiemaatschappij. Daarbij komt ook nog dat u op deze manier erg milieuvriendelijk bezig bent.

 

Meer weten?

Wilt u meer weten over cv-ketels in de zomerdagen of over de plaatsing van een zonneboiler in uw woning? Neem dan contact met ons op of bel 075 681 83 00.

Terug naar overzicht

Neem contact met mij op