Tips om uw huis winterklaar te maken

Om in de winter veilig de weg op te gaan is het belangrijk dat u uw auto winterklaar maakt. Maar hoe zit dat eigenlijk met uw huis? Iedere winter ziet u uw energierekening weer stijgen, maar dat hoeft niet. In dit artikel leggen wij uit hoe u door middel van vijf efficiënte stappen deze winter lekker warm én kostenbesparend de winter door kunt komen.

1. Begin met isoleren

Dit is het meest voorkomende probleem. Als uw huis niet goed geïsoleerd is vliegt de warmte in uw huis door ramen, muren vloer of dak naar buiten. Stoken doet u niet voor de vogeltjes dus zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne huizen met het energielabel A of B zijn vaak al goed geïsoleerd, oudere woningen vaak minder of zelfs helemaal niet. Isoleren bespaart veel energie en geld, de investering is daarom vaak op korte termijn alweer terug verdient.

2. Dicht naden en kieren met kit

Kleine naden van 1 cm tussen uw raam en muur kunnen veel effect hebben op de warmte in uw woning. Indien u zo’n klein naadje opmerkt kunt u deze het beste afsluiten met kit. Voor hout en steenachtig materiaal kunt u het beste gebruik maken van een flexibele kit zoals acrylaatkit. Voor grote naden kunt u het beste gebruik maken van purschuim. Dit is minder mooi maar zorgt er wel voor dat de warmte in uw woning niet ontsnapt.

3. Dak winterklaar maken

Voor de winter begint is een dakinspectie helemaal niet zo’n gek idee. Het grootste deel van de warmte ontsnapt namelijk tussen de naden en het dak van uw woning. Om dit te voorkomen kunt u gemakkelijk gebruik maken van tochtstrips. Ook kunt u deze naden gemakkelijk isoleren met glaswolplaten. Mist u een paar dakpannen? Vervang deze dan ook zo snel mogelijk.

4. Kostenbesparende verlichting

In de wintermaanden is het al vroeg donker en dan is een verlichte woning wel zo fijn. Met de juiste LED-verlichting verlicht u uw woning veel duurzamer dan met gloeilampen. Bovendien is LED-verlichting veel meer sfeervol dan gloeilampen.

5. Controleer uw CV-ketel

Zeker in het koudere seizoen moet uw CV-ketel extra hard werken om ervoor te zorgen dat u en uw gezin lekker warm blijven. Tegen deze tijd doen zich daarom ook vaak de meeste problemen voor, dit is extra vervelend wanneer de koude periode net aanbreekt. Zorg er daarom voor dat u vroegtijdig uw CV-ketel laat controleren door een specialist. Zo voorkomt u dat u tijdens de wintermaanden teleurgesteld wordt.

Vetim kan ervoor zorgen dat u er deze winter warm bij zit. Wij kunnen uw CV-ketel controleren en eventueel vervangen. Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op via 075 – 681 83 00 of maak gebruik van ons contactformulier.

 

Terug naar overzicht

Neem contact met mij op