Veelbelovende innovaties zonne-energie

Verduurzamen door middel van zonne-energie gebeurt steeds vaker. Zowel particuliere woningeigenaren als woningstichtingen en bedrijven zien in dat zonne-energie misschien wel dé manier is om te verduurzamen. Het is al een tijdje geleden dat de eerste zonnepanelen verschenen op de Nederlandse daken. Inmiddels zijn er hele wijken bedekt met zonnepanelen en de ontwikkelingen staan niet stil. Integendeel, op het gebied van zonne-energie wordt hard geïnnoveerd en zien we de meest geniale oplossingen opkomen. Een paar voorbeelden zijn:

 

 

Opslaan zelf opgewekte energie


Tesla heeft een accu ontwikkeld voor de opslag van zelf opgewekte energie. Het apparaat, genaamd “Tesla Powerwall”, heeft een capaciteit van 7 of 10 kilowatt. Andere autofabrikanten als BMW en Mercedes zijn bezig om een vergelijkbaar product te ontwikkelen of hebben deze al ontwikkeld. Er zijn ook instanties bezig met het realiseren van accu’s in wijken die onder andere zonne-energie opslaan.

 

 

Energieopwekkende ramen


Door speciaal ontwikkelde raamcoating kan er tegenwoordig zelfs via het raam zonne-energie opgewekt worden. Het werkt als volgt: Een dunne luminescente coating wordt aangebracht op de ruiten. De laag absorbeert direct en indirect licht. De licht stralen worden afgevoerd naar de zonnecellen die bevestigt zijn aan de zijkant van de ramen. Vervolgens zetten de zonnecellen de lichtstralen om in energie op de zelfde wijze als zonnepanelen dat doen.

 

 

Dunne film zonnepanelen


Deze nieuwe generatie zonnepanelen zijn flinterdun, buigbaar en wekken meer energie op dan de originele zonnepanelen. Daarbij zien ze er ook nog eens een stuk beter uit. Het grote voordeel van deze collectoren is dat ze op de meest lastige ondergronden geplaatst kunnen worden. Ook het transporteren van de dunne zonnecollectoren is vrij eenvoudig, de panelen kunnen namelijk opgerold worden.

 

 

Meer weten?


Wilt u meer weten over de innovaties op het gebied van zonne-energie? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 0229 681 83 00 of door gebruik te maken van het contactformulier.

Terug naar overzicht

Neem contact met mij op