Ventilatiesystemen op kantoor

Ventileren is belangrijk voor de luchtkwaliteit in kantoren. Echt goed ventileren doet u niet alleen door ramen en deuren open te zetten. Daar is namelijk een goed ventilatiesysteem voor nodig. Wij zetten een aantal ventilatiesystemen voor u op een rij.

Waarom is ventileren belangrijk?

Goede ventilatie bevordert optimale werkprestaties en zorgt voor een gezonde leefomgeving, goede ventilatie is dus onmisbaar. Ook kunt u bij slecht ventileren last krijgen van vochtplekken en schimmels op kantoor, wat ook weer de nodige gezondheidsrisico’s met zich meebrengt.

Ventilatie unit

Heeft u maar één ruimte in uw kantoorpand die geventileerd moet worden? Dan is een ventilatie unit een goed ventilatiesysteem voor uw kantoor. U kunt bij een ventilatie unit kiezen voor een luchtontvochtiger, een luchtbevochtiger en/of een luchtreiniger. Dit ventilatiesysteem meet de luchtvochtigheid en speelt hierop in om de luchtkwaliteit op peil te houden.

Centraal ventilatiesysteem plaatsen

De luchtkwaliteit van een volledig gebouw kan worden geregeld met een centraal ventilatiesysteem. Verse buitenlucht komt via ventilatiekanalen en ventilatoren binnen en vervuilde lucht wordt via ruimtes met een hoge luchtvochtigheid weer afgevoerd.

Natuurlijke ventilatie

Bij dit ventilatiesysteem vindt zowel de luchtaanvoer als de luchtafvoer op natuurlijke wijze plaats. Zo verloopt de toevoer van verse lucht via ventilatieroosters, die bijvoorbeeld geplaatst worden in de ramen van uw woning. De vervuilde lucht wordt via een verticaal kanaal afgevoerd. Het nadeel van natuurlijke ventilatie is dat u afhankelijk bent van het weer, natuurlijk ventileren werkt minder goed bij mistig weer en harde wind.

Mechanisch ventilatiesysteem

Bij een mechanisch ventilatiesysteem vindt zowel de aan- als afvoer van lucht volledig mechanisch plaats. Een mechanisch ventilatiesysteem zorgt voor toevoer van verse lucht via toevoermonden en voert de vervuilde lucht af via een ventilator.

Geld en energie besparen door te ventileren

>Naast het feit dat ventileren op kantoor goed is voor de gezondheid en werkprestaties, kunt u ook nog geld en energie besparen. Als een kantoor goed geïsoleerd is, kan de vochtige en vervuilde lucht moeilijk het kantoor uit. Door deze vochtige en vervuilde lucht kan het kantoor slecht verwarmd worden.

Ventilatiesysteem op kantoor laten plaatsen

Wilt u een ventilatiesysteem op kantoor laten plaatsen of wilt u meer informatie over de ventilatiesystemen? Wij voorzien u graag van goed advies en maken een vrijblijvende offerte voor u op! U kunt contact met ons opnemen via het contactformulier of bel naar 075 – 681 83 00

 

Terug naar overzicht
Ventilatiesystemen op kantoor

Neem contact met mij op