Verwarming in de badkamer

Wanneer er een radiator in de badkamer wordt geplaatst is het belangrijk dat er rekening wordt gehouden met het vermogen. De natte ruimte moet snel verwarmd worden en hogere temperaturen bereiken. Er zijn diverse mogelijkheden voor verwarming in de badkamer en wij geven u een aantal opties.

Radiatoren

Een goed werkende radiator in de badkamer is een absolute meerwaarde. Na het nemen van een douche stapt u meteen in een warme ruimte. Er zijn voor badkamers veel speciale ontwerpen die ook fungeren als handdoekenrek. Deze slimme designs zijn verkrijgbaar in vele vormen en maten zodat het altijd passend is bij uw badkamer. In badkamers worden vaak radiatoren geplaatst met meer vermogen dan berekend is voor de ruimte. Dit zorgt ervoor badkamer extra snel opwarmt.

Vloerverwarming

Er worden bijna geen badkamers meer gebouwd zonder vloerverwarming. Omdat u de badkamer in een korte tijd flink wilt kunnen opwarmen kiezen de meeste mensen voor een elektrische vloerverwarming. Met een elektrische vloerverwarming kunt u de badkamer in zeer korte tijd op aangename temperatuur brengen. Een ander groot voordeel van een elektrische vloerverwarming in de badkamer is dat deze apart werkt van de centrale verwarming. Hierdoor hoeft u in de zomer niet onnodig stroom te verstoken als u alleen de badkamer op wilt warmen.

Infraroodverwarming

De infraroodverwarming is een nieuwe techniek die pas 15 jaar in gebruik is. De laatste jaren wordt het steeds vaker toegepast en is de techniek sterk verbetert. Het systeem komt in verschillende vormen en maten en de stralingen zijn onschadelijk voor de mens. Een veel voorkomende vorm zijn de infraroodpanelen. Deze kleine panelen zijn enorm effectief en verwarmen met gemak uw badkamer. Andere vormen zijn hangmodellen die op de muur of het plafond worden bevestigt.

De stroomkosten van een infraroodverwarming zijn erg laag. Het energieverbruik is 7% lager dan bij een centrale verwarming. In totaal gebruikt het systeem rond de 34 watt per vierkante meter.

Vetim kan voor u de leidingen voor de verwarming leggen en de radiator zelf aansluiten. Meer weten over verwarming in uw badkamer en alle mogelijkheden? Neem contact met ons op via 075 681 8300 of maak gebruik van ons contactformulier.

 

Terug naar overzicht

Neem contact met mij op