Verwarming met een duurzame warmtepomp

Het is mogelijk om een warmtepomp verwarming te plaatsen in een bestaande woning. Denk daarbij dan niet aan een aardewarmtepomp, die veel in de nieuwbouw gebruikt wordt. In bestaande woningen is het erg lastig om die te plaatsen en de bestaande gebouwen hebben vaak een slechtere isolatie. Dat is niet ideaal voor de werkzaamheid van een aardewarmtepomp. Maar wat werkt dan wel?

 

Hybride warmtepomp

De meest simpele oplossing is om als warmtebron de buitenlucht of ventilatielucht te gebruiken. Er zijn dan minder ingrijpende maatregelen nodig. Hybride waterpompen bieden het meeste rendement als ze geleidelijke warme tempraturen moeten leveren en worden daarom vaak gebruikt voor wand- en vloerverwarming. Deze warmtepompen worden vaak gecombineerd met een ander apparaat (minimaal een HR107 cv-ketel). Daarom heet het ook een hybride warmtepomp. Het grootste deel van het jaar is de warmtepomp uw huis aan het verwarmen, maar als de buitentempratuur daalt naar 2 graden of lager, dan zal de cv-ketel het overnemen van de warmtepomp. Dit is ook van toepassing als er heet water uit de kraan nodig is. Het systeem zoekt automatisch naar de meest rendabele oplossing.

 

Lucht als een warmtebron

Er zijn verschillende warmtebronnen die u kunt gebruiken, maar lucht is het meest gebruikelijk. De meeste slimme hybriden verwarmen in combinatie met een HR-ketel. Zo kunnen ze uw huis verwarmen en verkoelen met minimale bouwkundige aanpassingen. Er zijn geen dure en lastige grondwerkzaamheden nodig.

 

Duurzaam verwarmen
Een warmtepomp is geschikt als duurzaam alternatief voor de cv-ketel op gas. Omdat de warmtepomp de lucht van buiten verwarmt is er minder gasverbranding nodig. De cv-ketel wordt alleen nog gebruikt voor het overnemen van de warmtepomp wanneer er een grotere capaciteit nodig is.

 

Meer weten?

Wilt u meer weten over de warmtepomp? Neem dan contact met ons op via 075 681 8300 of maak gebruik van ons contactformulier.
Terug naar overzicht

Neem contact met mij op