Voordelen van de klokthermostaat

Een klokthermostaat zorgt voor meer comfort. De verwarming gaat automatisch aan en uit, u stookt niet meer in ruimtes die u niet gebruikt en de thermostaat past zich aan aan uw aanwezigheid. Hierdoor bespaart u op energiekosten.

Klokthermostaat

Volgt u dagelijks weer een vaste routine en bent u op nagenoeg dezelfde tijden thuis? Dan is een klokthermostaat ideaal voor u. Een klokthermostaat is een systeem waarbij u een periode kunt instellen wanneer de verwarming aan moet staan. U kunt instellen hoe laat de verwarming ’s ochtends aan moet gaan en hoe laat hij ’s avonds weer uit moet. Mocht u de thermostaat ’s avonds vergeten uit te zetten, blijft deze niet de hele nacht aanstaan.

Hoe werkt een klokthermostaat precies? U kunt de temperatuur van te voren instellen. Hierdoor houdt u uw huis op de gewenste temperatuur zonder teveel te stoken. De thermostaat hoeft u maar één keer in te stellen, vervolgens blijft de thermostaat deze instellingen volgen. De temperatuur wordt automatisch geregeld. Wat voor veel comfort en gemak zorgt.

Zelflerende klokthermostaat

Een zelflerende klokthermostaat onthoudt hoe lang het duurt voordat de ideale temperatuur is bereikt. Na een aantal dagen weet de zelflerende thermostaat hoe laat de kachel aan moet slaan om op de door u ingestelde tijd op de juiste temperatuur te zijn. U hoeft alleen maar het tijdstip in te vullen waarop u wilt dat de temperatuur bereikt is. U hoeft daarbij dus geen rekening meer te houden met de opwarmtijd.

Minder stoken door de klokthermostaat

Met een goed ingestelde klokthermostaat stookt u alleen wat noodzakelijk is. De thermostaat zorgt dat de verwarming uit gaat als de gewenste temperatuur bereikt is. Ook wanneer u niet thuis bent of slaapt, stopt de verwarming automatisch.

Contact

Wilt u meer weten over alle mogelijkheden van een klokthermostaat? Neem dan eens contact met ons op via het contactformulier of bel naar 075 – 681 83 00.

Terug naar overzicht

Neem contact met mij op