Voordelen van een slimme boiler

Een slimme boiler is een zelflerende boiler die bespaart op energie, van afstand in- en uitgeschakeld kan worden en gebruik maakt van een overcapaciteit aan groene stroom. De slimme boiler is de toekomst op het vlak van elektrische boilers. Ontdek alles voordelen van de slimme boiler.

Hoe werkt een slimme boiler?

Een slimme boiler is een warmwatervat met temperatuursensoren en andere slimme technologieën. Deze technologieën zorgen ervoor dat de boiler zich aanpast aan het waterverbruik van de gebruiker en schakelt in op de meest gunstige momenten. Ook houdt de boiler rekening met de overcapaciteit aan zonne- en windenergie waardoor dit ook nuttig ingezet kan worden en niet verloren gaat.

De nieuwe generatie elektrische boilers kunnen aangestuurd worden doormiddel van smartphone-apps. Als gebruiker van deze boiler kunt u zelfs timers instellen voor warm water voor bad en douche of de boiler in- of uitschakelen in functie van uw geplande vakanties. De apps op uw smartphone geven bovendien inzicht op uw energieverbruik en geven ook concrete tips om nog meer energie te besparen.

De voordelen van een slimme boiler

  • Warmt water op in functie van effectief verbruik
  • Bespaart 5 tot 10% op je energiefactuur
  • Maakt gebruik van groene stroom
  • Kan op afstand aangestuurd worden
  • Kost niet meer dan een klassieke elektrische boiler
  • In verschillende volumes beschikbaar: van 30 tot 150 liter

Wilt u meer weten over de slimme boiler of zou u er graag eentje willen aanschaffen? Neem contact met ons op via 075 681 8300 of maak gebruik van ons contactformulier.

Terug naar overzicht

Neem contact met mij op