Voordelen van vloerverwarming

Vloerverwarming biedt verschillende voordelen. Het is duurzaam, zorgt voor veel warmte en is zeer comfortabel. Wij zetten alle voordelen van vloerverwarming op een rijtje.

Warme voeten

Met vloerverwarming hoeft u zich nooit meer druk te maken om koude voeten in de bad- of woonkamer. U hoeft nooit meer sokken aan te trekken voordat u comfortabel door het huis kunt lopen. In de winter is vloerverwarming de perfecte uitkomst voor mensen die het altijd koud hebben. Zodra de voeten warm worden voelt u uw hele lichaam opwarmen.

Geen radiatoren

Indien de vloerverwarming dient als hoofdverwarming zijn er geen radiatoren nodig om een ruimte te verwarmen. Alle verwarmingselementen bevinden zich onder de vloer waardoor u meer ruimte overhoudt in de kamer. Ook houdt u handig ruimte over langs de muren. Hier kunt u kasten, banken of andere meubels tegenaan te plaatsen zonder dat er een gat tussen de meur en meubel is.

Verspreiding van warmte

Radiatoren maken een ruimte warm door lucht rond te laten circuleren vanaf één centraal punt. De vloerverwarming werkt anders. Bij een vloerverwarming verspreidt de warme lucht vanuit het gehele grondoppervlak. Daarbij werkt de vloerverwarming op heel andere wijze dan de normale verwarmingsradiatoren die wij gewend zijn. Door middel van stralingswarmte worden objecten in de omgeving verwarmt. De ruimte komt hierdoor gelijkmatig op temperatuur. Het is ook nog eens bevorderlijk voor de luchtvochtigheid in uw woning.

Duurzaam

Het installeren van vloerverwarming kent vele voordelen. Het maakt het woongenot in uw huis niet alleen beter, u bespaart er ook nog eens geld mee. Met dank aan het verspreid verwarmen van de lucht is er beduidend minder energie nodig om een huis op temperatuur te brengen.

Gezondheid

Bij radiatoren waait stof makkelijk rond door de ruimte. De vloerverwarming werkt dit juist tegen. Verwarmen met een vloerverwarming is daarom veel beter voor de hygiëne dan verwarmen met radiatoren.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de voordelen van vloerverwarming en bent u benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor uw woning? Neem dan contact met ons op door gebruikte maken van het contactformulier of door te bellen naar 075 681 83 00.

Terug naar overzicht

Neem contact met mij op