Voordelen van zonnepanelen

Wilt u geld besparen op energiekosten en in het proces ook nog eens het milieu helpen? Dan zijn zonnepanelen misschien wel de ideale oplossing voor u.

Zonnepanelen zijn beter dan ooit

Nog nooit zijn zonnepanelen zo goedkoop en efficiënt geweest als nu. Een merendeel van de Nederlanders denkt dat 10 zonnepanelen op zijn minst €5000.- euro kosten. In werkelijkheid zijn zonnepanelen de laatste jaren een stuk goedkoper geworden.

Vóór 2012 waren zonnepanelen nog erg duur. Tegenwoordig is de prijs van panelen aanzienlijk gedaald. De prijs van zonnepanelen wordt bepaald door meerdere factoren. Er is een verschil in kwaliteit, garantie en de grootte van uw dak heeft invloed op de prijs.

Nederlandse klimaat gunstig voor zonnepanelen

Het is echt waar: ons koude land is ideaal voor zonnepanelen. In de zomer zijn de dagen lang genoeg om een grote hoeveelheid zonlicht op te vangen, maar ook in de winter en met bewolkt weer kunt u zonne-energie opwekken.

Goede investering

Zonnepanelen leveren een financieel rendement van 6% op. Een slimme investering als u bedenkt dat de spaarrente bij de meeste banken onder de 1% zit.

Als u in 2018 zonnepanelen aanschaft dan kunt u de btw terugvragen bij de belastingdienst. Sommige provincies en gemeenten geven subsidie op de panelen waardoor de aanschafprijs nóg lager is.

Stel u besluit om uw huis te verkopen, dan is de woning een stuk aantrekkelijker met een dak vol geld besparende zonnepanelen. Het huis wordt voorzien van een beter energielabel. Sinds de start van 2015 is het energielabel verplicht.

Voordelen voor het milieu

Het opwekken van zonne-energie maakt geen lawaai en is dus beter voor de omgeving dan bijvoorbeeld windmolens. Zonnepanelen verlagen tevens ook de CO2-uitstoot van uw huishouden aanzienlijk.

Meer weten over zonnepanelen?

Vetim adviseert u graag over de verschillende mogelijkheden om duurzaam te gaan wonen, zoals zonnepanelen. Voor meer informatie belt u naar 075 681 8300. U kunt natuurlijk ook vragen stellen via ons contactformulier.

Terug naar overzicht

Neem contact met mij op