Warmtepompverwarming in een bestaande woning

Een warmtepompverwarming plaatsen in een bestaande woning is mogelijk. Het is niet mogelijk om een  aardewarmtepomp, die veel in de nieuwbouw gebruikt wordt, te installeren in een bestaand huis. Maar er bestaan gelukkig meerder soorten warmtepompen die ook prima in een bestaande woning kunnen worden geïnstalleerd.

Hybride warmtepomp

Een warmtepompverwarming in een bestaande woning is dus mogelijk. Het is dan het makkelijkst om de buitenlucht of ventilatielucht als bron te gebruiken, dat heeft minder ingrijpende maatregelen nodig. Een hybride warmtepomp is zeer geschikt voor bestaande woningen. Deze heeft het meeste rendement als het lage warme tempraturen moet leveren. Deze warmtepomp wordt daarom vaak gebruikt voor wand- en vloerverwarming. De hybride warmtepomp wordt vaak gecombineerd met een ander apparaat (minimaal een HR107 cv-ketel). Daarom heet het ook een hybride warmtepomp. Het grootste deel van het jaar is de warmtepomp uw huis aan het verwarming, als de buitentempratuur daalt naar 2 graden of lager daalt, dan zal de cv-ketel het overnemen van de warmtepomp. Dit is ook van toepassing als er heet water uit de kraan nodig is. Het systeem zal automatisch zoeken naar de meest rendabele oplossing.

Lucht als een warmtebron

Er zijn verschillende warmtebronnen die u kunt gebruiken, maar lucht is het meest rendabel om te kiezen. De meeste slimme hybride warmtepompen verwarmen in combinatie met een HR-ketel. Zo kunnen ze uw huis verwarmen en verkoelen met minimale bouwkundige aanpassingen. De lucht wordt uit de buitenwereld gehaald en verwarmt in uw huis. Er zijn dus geen dure en lastige grondwerkzaamheden nodig.

Duurzaam

Een warmtepomp is een duurzaam alternatief voor de cv-ketel op gas. Omdat de warmtepomp de lucht van buiten verwarmt is er minder verbranding nodig van gas. De cv-ketel zal alleen nog gebruikt worden voor het overnemen van de warmtepomp zodra de buitenlucht te koud is geworden. U vermindert hiermee wel 50% van de CO2-uitstoot.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de warmtepomp? Neem dan contact met ons op via 075 681 8300 of maak gebruik van ons contactformulier.

Terug naar overzicht

Neem contact met mij op