Waterdruk in de CV ketel

Het kan zijn dat de waterdruk in de CV ketel na loop van tijd niet meer klopt. De waterdruk kan te laag of juiste te hoog zijn. Dit kunt u gemakkelijk zelf controleren en mocht het nodig zijn kunt u dit ook zelf oplossen.

Juiste waterdruk in de CV ketel

U kunt zelf de waterdruk in uw CV ketel controleren. Dit kan op de meter of naast de meter. De juiste waarde voor de CV ketel is tussen 1,5 en 2 bar. Als de waterdruk onder de 1,5 bar zit, kan de CV ketel het water niet meer goed rond pompen. Bij een waarde onder de 1 bar, kan de CV ketel zelfs kapot gaan.

Wanneer de waarde van de CV ketel hoger is dan 2 bar, dan slijt de pomp in de ketel erg snel. Bij een waarde boven de 3 bar kan een lekkage ontstaan doordat de leiding kan barsten. Het is dus erg belangrijk dat de waarde van de CV ketel tussen de 1,5 en 2 bar zit.

De CV ketel bijvullen

Wanneer de waterdruk in de CV ketel te laag is, kunt u dit zelf bijvullen. De CV ketel bijvullen doet u door een slang te koppelen tussen de CV ketel en de dichtstbijzijnde waterkraan. Hieronder zetten wij een aantal stappen neer voor het bijvullen van de ketel:

  • Zet de CV ketel uit en laat deze een half uurtje rusten
  • Sluit de slang aan op de waterkraan en houd het andere uiteinde van de slang boven een emmer.
  • Draai de kraan open tot er water in de emmer komt. Draai hierna de kraan dicht.
  • Sluit het uiteinde van de slang aan op de water invoerpunt van de CV ketel.
  • Draai beide kranen open. Nu stroomt het water de CV ketel in.
  • Houd de meter in de gaten en draai bijtijds de kraan weer dicht.
  • Zet de CV ketel weer aan. Ontlucht de installatie en controleer de druk na een half uur voor de zekerheid.

Contact

Komt u er zelf niet helemaal uit? Vetim helpt u graag. Voor vragen of meer informatie kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier of bellen naar 075 – 681 83 00.   

Terug naar overzicht

Neem contact met mij op