Weersafhankelijke regelaar

Een weersafhankelijke regelaar is een techniek waarbij de computer in de cv-ketel, op basis van de gemeten temperatuur buiten, bepaalt wat de optimale watertemperatuur is waardoor uiteindelijk het huis op de juiste temperatuur gehouden wordt. In de technische ruimte wordt de weersafhankelijke regelaar geplaatst. Aan de hand van de opnemers wordt bepaald welke aanvoertemperatuur het water moet hebben.

In woningen worden doorgaans (klok)thermostaten geplaatst. Deze zijn tegenwoordig in modulerende uitvoering. Dit betekent dat de thermostaat berekent hoeveel warmte nodig is om de ingestelde ruimtetemperatuur te krijgen. De ketel zal naar na de berekening stoken, dit is energiezuiniger dan de aan/uit thermostaten die voorheen werden gebruikt.

De cv-ketel met thermostaat is in de meeste woningen al geïnstalleerd. Vetim kan de weersafhankelijkheid hieraan toevoegen. Dit geeft meer comfort en zal energie besparen. Een voordeel voor het milieu en uw portemonnee!

Wilt u graag een weerafhankelijke regelaar in uw woning of meer informatie ontvangen? Bel dan naar 075 – 681 83 00 of vul ons contactformulier in.

Terug naar overzicht

Neem contact met mij op