Werktuigbouwkundige installatietechniek

Werktuigbouwkundige installatietechniek is een uiterst breed vakgebied waarin een breed scala aan systemen vallen. Dat maakt VETIM uit Zaandam tot een veelzijdige organisatie. Binnen deze vorm van installatietechniek vallen alle werktuigbouwkundige gebouwsgebonden installaties. Hierbij kunt u denken aan koelings- en verwarmingsinstallaties, maar ook aan installaties die de luchtvochtigheid en luchtkwaliteit beïnvloeden.

Deze werktuigbouwkundige installaties kunnen in veel verschillende gebouwen voorkomen: ziekenhuizen, kantoren, theatergebouwen en zorgcentra.

Installeren van werktuigbouwkundige installaties

Een goede werktuigbouwkundige installatie in gebouwen is heel erg belangrijk. Schone lucht is een belangrijke vereiste voor het behalen van optimale leerprestaties in scholen. Daarnaast zorgt schone lucht ervoor dat ouderen in een verzorgingstehuis zich fitter voelen en meer energie hebben.

Ook de verwarmingsinstallaties zijn in nieuwe gebouwen van groot belang. Kies je voor vloerverwarming in combinatie met wandverwarming en een warmtepomp of kies je voor regulier verwarmen middels CV-ketels en radiatoren.

Zowel voor nieuwbouw als verbouw kunt u bij VETIM uit Zaandam terecht voor het installeren van werktuigbouwkundige installaties als:

  • Verwarmingsinstallaties
  • Luchtbehandelingsinstallaties
  • Regelinstallaties
  • Airconditioning
  • Warmtepompen

Eén van de voordelen van het installeren van nieuwe werktuigbouwkundige installaties is het rendement. Voor het verwarmen van uw water kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van zonnepanelen voor de warmwatervoorziening en energielevering. Dit scheelt enorm veel in het energieverbruik.

Onderhoud van werktuigbouwkundige installaties

Ook voor het onderhoud van uw werktuigbouwkundige installaties kunt u bij VETIM terecht. Vanuit Zaandam ondersteunen wij tal van bedrijven in het vakkundig onderhouden van hun installaties. Zo wordt de leeftijd van de installaties verlengd, heeft u periodiek advies over de staat van uw installaties en worden de potentiële risico’s in kaart gebracht.

Het onderhouden van uw werktuigbouwkundige installaties kan op aanvraag, maar ook op basis van een abonnement waarbij wij periodiek uw installaties komen onderhouden en controleren.

Specialist in installatietechniek

VETIM is dé specialist in installatietechniek in de regio Zaandam. Onze medewerkers voorzien u graag van passend advies over het installeren van (nieuwbouw) installaties of het onderhouden van uw huidige installaties. Neem contact met ons op via 075 681 8300 of maak gebruik van ons contactformulier.

Terug naar overzicht

Neem contact met mij op