Zonne-energie omzetten in stroom met een omvormer

Wekt u stroom op met zonnepanelen? Dan kunt u niet zonder een omvormer. Met alleen zonnepanelen bent u er helaas nog niet. Een omvormer zorgt er voor dat de zonne-energie wordt omgezet in stroom dat u in huis kunt gebruiken.

Stroom door zonnepanelen in huis gebruiken

De stroom of spanning die worden opgewekt met zonnepanelen zijn in de meeste gevallen niet geschikt om in huis te gebruiken. Zonnepanelen leveren gelijkstroom, terwijl wij in huis wisselstroom gebruiken voor onze apparaten. Dankzij een omvormer wordt de gelijkspanning die door de zon wordt opgewekt omgezet naar wisselspanning.

De omvormer moet afgestemd zijn op het totale vermogen van de zonnepanelen. Alleen zo kan de opgewekte stroom goed omgevormd worden. Wilt u uw zonnepanalen uitbreiden? Let er dan op dat u ook een nieuwe omvormer aanschaft. Het totale piekvermogen wordt anders te groot voor uw huidige omvormer.

De beste plek voor een omvormer

Het is ook belangrijk om de omvormer op de juiste plek te plaatsen. Wij raden aan om het op een plek te plaatsen die niet al te stoffig is en waar de omvormer zijn warmte goed kwijt kan. Kies bijvoorbeeld voor een koele garage. Veel mensen kiezen ervoor om de omvormer op zolder te plaatsen. De afstand tussen de zonnepanelen en omvormer is daar het kortst, waardoor er zo min mogelijk energieverlies ontstaat.

De nieuwste omvormers zijn heel stil, maar maken wel wat geluid. Wanneer de zon het hardst schijnt kunt u de omvormer goed horen. Kies er daarom voor om de omvormer op een plek te plaatsen die u niet dagelijks gebruikt.

Wilt u gebruik maken van zonnepanelen en wilt u hier advies over? Vetim helpt u hier graag bij. Wij zorgen ervoor dat de zonnepanelen op de juiste manier geplaatst worden, zodat u er goed gebruik van kan maken. Voor vragen of meer informatie kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier of bel naar 075 – 681 8300.

Terug naar overzicht

Neem contact met mij op